zondag 11 juli 2010

Hoe kan ik in Windows 7 het aanmeldscherm overslaan?

 
Vindt u het irritant dat de computer na het opstarten iedere keer een beginscherm toont, waarop u zich moet aanmelden? Zeker als andere Windows-accounts weinig tot niet worden gebruikt, is dat niet nodig. Gelukkig doet u daar eenvoudig iets aan.
Navigeer naar Start, Alle programma’s, Bureau-accessoires en klik met de rechtermuisknop opOpdrachtprompt. Kies Als administrator uitvoeren. Typ de opdracht control userpasswords2 en druk op Enter. U haalt in het scherm dat verschijnt het vinkje weg voor Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken, waarna u het juiste account selecteert. Klik op Toepassen en voer het wachtwoord in. Sluit het venster af met OK.




Met deze instelling schakelt u het aanmeldscherm uit.
Bron: ComputerTotaal

Hoe kan ik in Windows 7 navigeren in de Verkenner?



Windows 7 bevat geen knop om naar de bovenliggende map te navigeren in de Verkenner. In XP kwam u hiermee gemakkelijk een niveau hoger in de mappenstructuur. Gelukkig is de functie slechts verplaatst naar de adresbalk.
Het is nu ook mogelijk om enkele niveaus over te slaan, zodat u muisklikken bespaart. Op die manier bereikt u razendsnel de hoofdmap. Met de sneltoets Alt+PijlOmhoog gebruikt u overigens alsnog de functie om naar een bovenliggende map te navigeren.
De startmap van Windows Explorer bestaat uit bibliotheken met uw persoonlijke documenten. Misschien ziet u liever een overzicht van schijfstations en verwisselbare media, zoals u dat bij eerdere versies van Windows gewend was. Ga naar Start, Alle programma’s, Bureau-accessoires en klik met de rechtermuisknop op de Windows Verkenner. Kies Eigenschappen en wis de tekst op het tabblad Snelkoppeling achter het invoerveld bij Doel. Typ het volgende: %SystemRoot%\explorer.
exe /root,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}. Sluit af met Toepassen en OK. De snelkoppeling in de taakbalk blijft echter de bibliotheken openen. U lost dat op door deze snelkoppeling te verwijderen, waarna u die vervolgens weer terugplaatst.
U gebruikt de adresbalk van Windows Explorer om door de verschillende niveaus te bladeren.
Bron: ComputerTotaal

Hoe kan ik in Windows 7 mappen automatisch uitklappen?


In Windows 7 op het moment dat je naar Computer gaat en navigeert over je harde schijf zullen rechts in het Mappen / schijven overzicht niet meer de mappen automatisch mee uitklappen zoals je gewend was in voorgaande versies van Windows. Dit is een aparte optie die in of uitgeschakeld kan worden. Ga hiervoor naar Computer en klik en in het venster linksboven op de knop "Organiseren". In het menu klik op Map en zoekopties.

Mappen automatisch uitklappen
In het venster dat opent klik direct onderaan de vinkjes aan voor 'Alle mappen weergeven' en 'Automatisch uitvouwen tot huidige map' en druk onderaan op OK. Vanaf nu wordt de boomstructuur wel automatisch opengeklapt op het moment dat je navigeert.

Mappen automatisch uitklappen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 'kopiëren naar' menu uitbreiden met 'profielmappen'?

Standaard als je op een bestand of een map klikt met de rechtermuisknop heb je de beschikking over een 'Kopieren naar' menu. In dit menu heb je standaard een aantal opties zoals Gecomprimeerde map, Bureaublad, Documenten en E-mailontvanger. Dit menu kun je eenvoudig uitbreiden met een hoop extra mappen. Dit doe je door op het moment dat je met de rechtermuisknop klikt de Shift toets in te houden op je toetsenbord. Als je dan het Kopieren naar menu opent zijn al je eigen profielmappen toegevoegd.

'Kopieren naar' menu uitbreiden met profielmappen
Je kunt eventueel ook andere onderdelen toevoegen aan het Kopieren naar menu. Navigeer daarvoor naar de onderstaande locatie, zorg dat je hiervoor wel de optie '
Verborgen bestanden en mappen weergeven' hebt ingeschakeld.
C:\Users\websonic\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo
Je kunt hier dan eenvoudig snelkoppelingen naar bijvoorbeeld locaties of programma's toevoegen die vervolgens dan in het Kopieren naar menu beschikbaar komen.
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 zoeken op internet toevoegen aan Menu Start?

Je hebt standaard de beschikking over een zoekfunctie in het Menu Start. Zodra je een zoekopdracht typt verschijnen automatisch de zoekresultaten met daaronder een optie "Meer resultaten bekijken". Hieraan kun je ook een optie "Op internet zoeken" aan toevoegen, zodat je snel je zoekopdracht op internet voort kunt zetten.

Deze optie is op twee amnieren te activeren, via het groepsbeleid, alleen beschikbaar in Windows 7 Professional en Ultimate en via het register.

Register

Als eerste de manier via het register. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan regedit en druk op OK. Navigeer dan naar de onderstaande sleutel.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\Explorer
Ga dan bovenin in het menu naar Bewerken en klik op Nieuw en kies voor DWORD waarde. Geef deze de volgende naam "AddSearchInternetLinkInStartMenu" en dubbelklik hierop. In het venstertje dat opent vul als waarde '1' in en druk op OK. Na het uitloggen of herstarten is de "Op internet zoeken" optie ook beschikbaar in het Menu Start. Zoeken op internet optie toevoegen

Groepsbeleid

Als tweede de manier kan dit via het groepsbeleid ingesteld worden, deze manier is alleen beschikbaar voor gebruikers van de Windows 7 Professional en Ultimate versie. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan gpedit.msc en druk op OK.
Klik hier dan op Gebruikersconfiguratie en kies voor Beheersjablonen en vervolgens op "Menu Start en Taakbalk". Zoek dan in de lijst 'De koppeling Op internet zoeken toevoegen aan Menu Start' en dubbelklik hierop. Klik dan op Ingeschakeld en vervolgens onderaan op OK en de optie is direct te zien in de zoekfunctie in het Menu Start.
Zoeken op internet optie toevoegen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 standaard de menubalk tonen in Windows Verkenner?

Standaard als je Windows Verkenner of het Configuratiescherm opent, dan zul je zien dat bovenaan de standaard menubalk (Bestand, Bewerken, Beeld, Extra etc.) schittert in afwezigheid. De menubalk is echter wel aanwezig maar standaard verborgen. Door een druk op de ALT toets haal je deze tevoorschijn. Het is ook mogelijk om de menubalk gewoon weer standaard te tonen bij het openen van Computer of Windows Verkenner.

Menubalk standaard tonen in Windows Verkenner
Ga naar Menu Start en klik vervolgens op het Configuratiescherm. Ga dan naar "Vormgeving en persoonlijke instellingen" en klik op Mapopties. Klik dan op het tabblad Weergave. Direct bovenaan de lijst staat dan "Altijd menu's weergeven" plaats hier een vinkje voor en druk onderaan op OK. De menubalk wordt nu standaard getoond.

Menubalk standaard tonen in Windows Verkenner
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 taakbalk items ordenen en vastpinnen?

Een kleine tip voor de taakbalk. Het is sinds Windows 7 mogelijk om de diverse items op de taakbalk te ordenen. Openstaande programma's die een icoon tonen op de taakbalk kun je op deze manier rangschikken in een gewenste volgorde. Dit doe je door een knop met de muis op te pakken en te slepen naar de gewenste positie.

Taakbalk items ordenen en vastpinnen
Daarnaast kun je eenvoudig items ook vastpinnen op de taakbalk zodat deze altijd op de taakbalk aanwezig blijven. Hiervoor moet je de Jump Lists tevoorschijn toveren, dit kan door met de rechtermuisknop op het item te klikken. In de lijst kies dan voor 'Dit programma vastmaken aan de taakbalk' en het item staat vast. Het verwijderen gaat op dezelfde manier via de rechtermuisknop.
Taakbalk items ordenen en vastpinnen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 het klassieke rechtermuisknopmenu weer in de Taakbalk zien?

Met de introductie van de Jump Lists heb je niet langer het standaard menu op het moment dat je met de rechtermuisknop op een taakbalk item klikt. In voorgaande Windows versies was dit menu dan voorzien van minimaliseren, maximaliseren en afsluiten. Nu in Windows 7 als je met de rechtermuisknop op een item klikt, dan zie je de verschillende opties van de Jump List en is het 'afsluiten' menu niet te zien. Het is er echter nog wel.
Het rechtermuisknop menu is tevoorschijn te toveren door de Shift toets ingedrukt te houden op je toetsenbord op het moment dat je met de rechtermuisknop klikt op een item op de taakbalk. Je ziet dan direct het klassieke menu weer 

terug.
Klassieke rechtermuisknop menu taakbalk
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 kleine iconen instellen op de Taakbalk?

Als je de standaard iconen op de taakbalk van Windows 7 te groot vindt zijn deze eenvoudig te verkleinen. Op deze manier kun je de taakbalk weer zodanig weergeven zoals je gewend was in bijvoorbeeld Windows Vista. Houd er hierbij wel rekening mee dat de datumvermelding dan komt te vervallen, de tijd zal wel blijven staan.

Kleine iconen op de taakbalk
Om de iconen nu kleiner te maken klik hiervoor ergens op de taakbalk met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte en klik dan op Eigenschappen. In het venster dat opent klik dan voor de regel "Kleine pictogrammen gebruiken" op het vinkje en druk onderaan op OK. De taakbalk wordt dan automatisch iets kleiner en de kleinere iconen worden getoond.

Kleine iconen op de taakbalk
Brom: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 altijd labels tonen op de Taakbalk?

De taakbalk van Windows 7 toont standaard alleen de iconen van de openstaande programma's waarmee je onder andere veel ruimte bespaart. Echter kan het ook lastig zijn om zodoende het juiste programma te herkennen op de taakbalk en kan het handiger zijn om de labels / programmanamen gewoon in de taakbalk te tonen achter het icoon.

Klik hiervoor ergens met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de taakbalk en klik op Eigenschappen. Het venster met opties opent dan. Achter de vermelding "Taakbalkknoppen" klik je op het uitschuifmenu dat standaard aangeeft "Combineren, labels verbergen" en kies hier voor de optie "Nooit combineren" en druk op OK. Vanaf nu worden de labels getoond in de taakbalk. Hier is overigens ook een optie om de labels wel altijd te tonen behalve als de taakbalk vol raakt, dan worden ze automatisch verwijderd. Altijd labels tonen taakbalk knoppen Taakbalk items niet groeperen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 mappen op de Taakbalk plaatsen?

I
n voorgaande versies van Windows zoals Windows Vista kon je eenvoudig een snelkoppeling op de taakbalk plaatsen naar een map of een snelkoppeling naar een andere lokale schijf of een netwerkschijf. Met Windows 7 kun je standaard geen mappen meer plaatsen op de taakbalk behalve door bijvoorbeeld eerst een werkbalk of iets dergelijks te maken. Nu kun je alle programma's vastzetten op de taakbalk maar er zijn ook een aantal verschillende manieren om ook mappen op de taakbalk te kunnen plaatsen.
Als eerste maak een snelkoppeling op je bureaublad van de gewenste map of schijf die je op de taakbalk wilt gaan plaatsen. Dit doe je eenvoudig door de map met de rechtermuisknop naar het bureaublad te slepen en zodra je de muisknop loslaat te kiezen voor "Hier snelkoppeling maken".
Mappen op taakbalk plaatsen
Je hebt dan een snelkoppeling staan op je bureaublad. Klik hier met de rechtermuisknop op en klik daarna op Eigenschappen, waarna een nieuw venster wordt geopend. Je komt dan direct terecht op het tabblad 'Snelkoppeling', eronder zie je dan een vermelding 'Doel' staan met daarachter in het veld het pad naar de map of schijf die geopend moet worden zodra er op de snelkoppeling wordt geklikt. Typ dan direct voor aan het pad 'Explorer.exe'.
Mappen op taakbalk plaatsen
Voordat je verder gaat kun je onderaan dit tabblad een pictogram instellen die je straks ook terugziet op de taakbalk. Klik dan op de knop 'Ander pictogram', kies een gewenst icoon en druk op OK. Eventueel kun je nog via het tabblad 'Algemeen' de naam van de snelkoppeling wijzigen. Klik dan in het venster met Eigeschappen onderaan op OK.
Je kunt nu de snelkoppeling met de rechtermuisknop naar de taakbalk slepen en hierop loslaten. De snelkoppeling is dan direct geplaatst op de taakbalk. Door er met de rechtermuisknop op te klikken kun je kiezen voor "Dit programma losmaken van de taakbalk" om de snelkoppeling weer te verwijderen. Overigens de snelkoppeling op het bureaublad kan nadat je deze op de taakbalk hebt geplaatst verwijderd worden.
Mappen op taakbalk plaatsen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 de positie van de Taakbalk wijzigen?

 

In de voorgaande Windows versies was het mogelijk om de taakbalk op een andere posititie te plaatsen. Om dit te doen, moest je eerst de taakbalk ontgrendelen waarna deze, door met de muis te slepen, op een andere posititie geplaatst kon worden (rechts, links, boven). In Windows 7 is dit nu eenvoudiger geregeld en kan dit ingesteld worden via de opties van de taakbalk / menu start. Het eerst ontgrendelen en vervolgens slepen werkt overigens nog wel in Windows 7.

Klik ergens in een leeg gedeelte van de taakbalk met de rechtermuisknop en klik daarna op Eigenschappen. Er opent dan links een klein venster met opties. Standaard als het goed is beland je op het tabblad "Taakbalk", anders klik hierop. Hier kan dan achter 'Taakbalk locatie op scherm' een positie worden gekozen. De taakbalk kan links, rechts, boven en onder (standaard) geplaatst worden. Zodra je een posititie hebt gekozen, klik op OK en de taakbalk staat op de nieuwe plek. Taakbalk positie wijzigen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 items niet groeperen in de Taakbalk?

 
Standaard worden op de taakbalk van Windows 7 de verschillende items gegroepeerd. Je ziet dan de iconen zich opstapelen op het moment dat je meerdere vensters van een bepaald programma hebt openstaan. Nu kun je ervoor kiezen om de labels weer in te schakelen zoals omschreven in een andere tip en zodoende de items niet langer te groeperen. Echter het niet groeperen van de taakbalk items zonder labels is standaard niet mogelijk maar is wel te bereiken.
Om dit te doen ga als eerste naar Start en klik op Alle Programma's en kies voor Bureau-accessoires. Klik hier op Uitvoeren, typ regedit en druk op OK waarna de register editor opent. Navigeer dan naar de onderstaande sleutel.

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics
Ga dan bovenin naar Bewerken en klik hier op Nieuw en kies voor Tekenreekswaarde. Geef deze als naam "MinWidth" en dubbelklik hierop. Vul hier dan 55 in. Hiermee zorg je ervoor dat de knoppen op de taakbalk altijd deze bepaalde grootte hebben. Sluit dan vervolgens het register en herstart de computer. Taakbalk items niet groeperen
Je ziet dan dat er nog niets veranderd is en de items nog steeds gegroepeerd worden. Dit komt doordat er nog een actie uitgevoerd moet worden, het selecteren van de optie om labels niet te combineren. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik op Eigenschappen. Klik dan op het tabblad Taakbalk als je hier nog niet bent en selecteer achter 'Taakbalkknoppen' de vermelding 'Nooit combineren' en druk onderaan op OK.
Vanaf dat moment worden de items niet gegroepeerd en de labels niet meer getoond.

Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 recent geopende items automatisch wissen bij afsluiten?

 

Met de Jump Lists functie worden automatisch recent geopende documenten opgeslagen. Als je dan in het Menu Start op het Word icoon gaat staan, zie je de meest recent geopende documenten in beeld wat alleen geld voor dat programma, dus net even iets anders als in de voorgaande versies van Windows. Tevens zie je dan mogelijke vastgezette documenten. Er is uiteraard de mogelijkheid om het opslaan van deze recente items uit te schakelen, daarover meer in de tip: Hoe kan ik in Windows 7 het aantal items in Jump Lists wijzigen en vastpinnen?

Recent geopende items automatisch wissen bij afsluiten
Deze vermeldingen kunnen ook automatisch worden gewist, alleen de vastgepinde documenten blijven dan wel staan. Zodoende kun je tijdens je sessie gebruik maken van recent geopende documenten, maar na een herstart zijn deze weer verdwenen. Het instellen hiervan kan op twee manieren, als je gebruik maakt van Windows 7 Ultimate of Professional kun je dit instellen via het groepsbeleid; anders stel je dit in via het register.

Groepsbeleid

Als eerste de manier via het groepsbeleid. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan gpedit.msc en druk op OK. Klik hier dan op Gebruikersconfiguratie en kies voor Beheersjablonen en vervolgens Menu Start en Taakbalk.
Zoek dan in de lijst 'Geschiedenis van onlangs geopende documenten wissen bij afsluiten' en dubbelklik hierop. Druk dan op Ingeschakeld en onderaan op OK en vanaf nu worden recente items automatisch gewist na het herstarten van computer.
Recent geopende items automatisch wissen bij afsluiten

Register

De tweede manier is via het register van Windows. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan regedit en druk op OK. Navigeer dan naar de onderstaande locatie.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Ga dan bovenin naar Bewerken en klik op "Nieuw" en kies voor DWORD-waarde. Geef de nieuwe waarde de naam 'ClearRecentDocsOnExit' en dubbelklik hierop. Vul dan onder 'Waardegegevens' een 1 in en druk op OK. De volgende keer als je herstart worden de documenten niet meer bewaard.
Recent geopende items automatisch wissen bij afsluiten
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 de werkbalk Snel Starten terugplaatsen in de Taakbalk?

 
Voorgaande Windows versies kenden een werkbalk genaamd 'Snel Starten'. Op deze werkbalk stonden knoppen als 'Bureaublad weergeven' en 3D Flip. Echter in Windows 7 is deze werkbalk Snel Starten komen te vervallen, maar deze is eventueel wel weer in te schakelen op de onderstaande manier.
Om de werkbalk Snel Starten weer in te schakelen, klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik op 'Werkbalken' en kies vervolgens voor Nieuwe werkbalk. Er opent dan een dialoogvenster waarin je de map met items moet selecteren die je wilt weergeven op de taakbalk. Navigeer daarvoor naar de onderstaande locatie waar de standaardknoppen, 'Bureaublad weergeven' en 3D Flip zich bevinden. Je kunt het onderstaande pad ook knippen en plakken in de adresbalk in het dialoogvenster, vervang dan [gebruikersnaam] voor je eigen gebruikersnaam.
C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Als je dan de map hebt gevonden klik onderin op de knop 'Map selecteren' en de werkbalk wordt toegevoegd aan de taakbalk. Echter deze toont standaard teksten achter de knoppen en ook de titel van de werkbalk wordt hier getoond.
Snel starten terugplaatsen
Om nu de werkbalk 'Snel Starten' aan te passen, klik met de rechtermuisknop op de werkbalk 'Snel Starten' waar je diverse opties ziet. Om de titel van de werkbalk uit te schakelen, klik op 'Titel weergeven'. Om nu ook de teksten achter de iconen uit te schakelen, klik op 'Tekst weergeven'.
Snel starten terugplaatsen
Om nu de werkbalk te verplaatsen zodat deze naast de taakbalk komt te staan, klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies voor 'Taakbalk vergrendelen'. Je kunt nu met de muis de werkbalk slepen door met de muis op de kleine puntjes vooraan de werkbalk te gaan staan. Op deze manier kun je alle werkbalken en knoppen op de taakbalk ordenen. Klik weer met de rechtermuisknop op de taakbalk om de taakbalk eventueel weer te vergrendelen.
Snel starten terugplaatsen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 het aantal items in Jump Lists wijzigen en vastpinnen?


Het Menu Start en de taakbalk hebben de beschikking over zogenoemde Jump Lists, nieuw geintroduceerd in Windows 7. Deze Jump Lists zijn beschikbaar voor de programma's in de taakbalk en in het Menu Start. Via zo'n lijst is bijvoorbeeld de historie te zien van Internet Explorer, recent geopende documenten van Kladblok of de opties van Live Messenger zoals het starten van een gesprek of het openen van de mailbox. Op de taakbalk open je deze lijst door met de rechtermuisknop op een icoon te klikken.

Aantal items in Jump Lists wijzigen
Standaard zullen er 10 items getoond worden, dit aantal is te wijzigen naar een aantal naar wens. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de taakbalk en klik op Eigenschappen. Klik dan op het tabblad "Menu Start". Klik hier dan op de knop "Aanpassen" rechts bovenin in het venster. In het venster dat daarna opent staat onderaan de vermelding "Het aantal recente items die worden weergegeven in Jump Lists" met het getal 10 erachter. Wijzig het getal en druk op OK.
Aantal items in Jump Lists wijzigen
Je kunt er ook voor kiezen om de recent geopende items geheel uit te schakelen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de taakbalk en klik op Eigenschappen. Klik dan op het tabblad "Menu Start". Verwijder dan het vinkje voor de regel "Onlags geopende items opslaan en weergeven in het Menu Start en de taakbalk".
Aantal items in Jump Lists wijzigen
Als laatste nog een kleine tip voor als je gebruik maakt van de recent geopende documenten. Deze kun je eenvoudig vastpinnen in de lijst. Dit heeft tot gevolg dat het document in kwestie altijd vermeld zal blijven staan in het lijstje waardoor je het document sneller kunt openen.
Je doet dit door het document te openen en op te slaan zodat deze in de recente documenten voorkomt. Ga dan met de muis op de vermelding staan en je ziet een kleine punaise rechts verschijnen. Klik op deze punaise en de vermelding is vastgepind. Dit kan zowel in het Menu Start als de in de taakbalk.
Aantal items in Jump Lists wijzigen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 mappen verwijderen uit Menu Start?

In het Menu Start zijn standaard een aantal mappen opgenomen zoals de persoonlijke gebruikersmap met als naam de gebruikersnaam bovenin maar ook andere mappen als Documenten, Afbeeldingen en Muziek.
Deze mappen kun je eenvoudig verwijderen uit het Menu Start door naar Start te gaan en met de rechtermuisknop op een gewenste map te klikken. In het menu kies je dan voor "Niet tonen in navigatiemenu" en de verwijzing wordt verwijderd.
Verwijder mappen uit Menu Start
Je kunt de mappen ook weer eenvoudig inschakelen of andere mappen als Ontspanning uitschakelen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de Startknop en kies voor Eigenschappen. Klik dan op het tabblad Menu Start als je hier nog niet bent en klik hier op de knop "Aanpassen".
Hier in de lijst kun je dan verscheidende mappen in en uitschakelen zoals Documenten, Video's en Ontspanning maar ook Netwerklocaties, Configuratiescherm en Printers.
Verwijder mappen uit Menu Start
Bron: WebSonic