zondag 11 juli 2010

Hoe kan ik in Windows 7 items niet groeperen in de Taakbalk?

 
Standaard worden op de taakbalk van Windows 7 de verschillende items gegroepeerd. Je ziet dan de iconen zich opstapelen op het moment dat je meerdere vensters van een bepaald programma hebt openstaan. Nu kun je ervoor kiezen om de labels weer in te schakelen zoals omschreven in een andere tip en zodoende de items niet langer te groeperen. Echter het niet groeperen van de taakbalk items zonder labels is standaard niet mogelijk maar is wel te bereiken.
Om dit te doen ga als eerste naar Start en klik op Alle Programma's en kies voor Bureau-accessoires. Klik hier op Uitvoeren, typ regedit en druk op OK waarna de register editor opent. Navigeer dan naar de onderstaande sleutel.

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics
Ga dan bovenin naar Bewerken en klik hier op Nieuw en kies voor Tekenreekswaarde. Geef deze als naam "MinWidth" en dubbelklik hierop. Vul hier dan 55 in. Hiermee zorg je ervoor dat de knoppen op de taakbalk altijd deze bepaalde grootte hebben. Sluit dan vervolgens het register en herstart de computer. Taakbalk items niet groeperen
Je ziet dan dat er nog niets veranderd is en de items nog steeds gegroepeerd worden. Dit komt doordat er nog een actie uitgevoerd moet worden, het selecteren van de optie om labels niet te combineren. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik op Eigenschappen. Klik dan op het tabblad Taakbalk als je hier nog niet bent en selecteer achter 'Taakbalkknoppen' de vermelding 'Nooit combineren' en druk onderaan op OK.
Vanaf dat moment worden de items niet gegroepeerd en de labels niet meer getoond.

Bron: WebSonic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten