donderdag 15 juli 2010

Hoe kan ik in windows 7 mijn persoonlijke instellingen aanpassen?

Windows 7 aanpassen (3)

Dennis Gandasoebrata10 jun. 2010 09:14
Windows 7 (en Vista) aanpassen
Bron:Compuer!Totaal


Hoe beter u uw werkomgeving inricht, hoe prettiger en efficiënter u werkt. Gelukkig kan Windows tot in detail worden aangepast aan uw persoonlijke smaak. In dit artikel nemen we Windows 7 (en Vista) onder handen. En hoewel Windows Vista en 7 visueel veel overeenkomsten vertonen, verschillen ook deze besturingssystemen onderling.
Eigen mappen maken
U kunt mappen in Windows XP, Windows Vista en Windows 7 voorzien van een eigen uiterlijk, zodat u de map gemakkelijk herkent. Klik met de rechtermuisknop op een map en kies Eigenschappen. Open het tabblad Aanpassen. Bij Welk soort map wilt u gebruikenselecteert u de gewenste mapsoort (bijvoorbeeld Afbeeldingen en video, of Muziekpictogrammen). Plaats ook een vinkje bij Deze sjabloon ook op alle submappen toepassen als u de instellingen voor alle onderliggende mappen wilt laten gelden. Hierna is het tijd om een afbeelding voor de map te kiezen (in het vak Mapafbeeldingen). Klik opBestand selecteren en selecteer de gewenste afbeelding. Tot slot kunt u een mappictogram selecteren, zodat u uw eigen map tussen de andere mappen snel herkent. In het vak Mappictogram klikt u op de knop Ander pictogram. Selecteer de gewenste afbeelding. Tevreden met de aanpassingen? Klik op OK. Uw map heeft een eigen uiterlijk.







De inhoud van de map aanpassen aan de inhoud.
Betere Windows-taakbalk
Gebruikt u Windows 7, maar hebt u heimwee naar de taakbalk uit Windows Vista? Klik met de rechtermuisknop op de Taakbalk en kies voor Eigenschappen. Op het tabblad Taakbalkkiest u bij Taakbalkknoppen voor Nooit combineren. Plaats daarnaast een vinkje bij Kleine pictogrammen gebruiken (in de sectie Taakbalkweergave). Klik op Toepassen en OK. De taakbalk heeft het uiterlijk van de balk uit Windows Vista.
We blijven nog even bij de taakbalk en het menu Start. Wilt u programma’s die u vaak gebruikt een prominente plaats in het menu Start geven? Geen probleem. Klik in het menu Start met de rechtermuisknop op het desbetreffende programma en kies voor Aan het menu Start vastmaken. Het programma wordt bovenin het startpaneel geplaatst. U kunt het later altijd weghalen door erop te klikken met rechts en te kiezen voor Van het menu Start losmaken. Het vak Snel starten (het gebied rechts van de knop Start) vormt eveneens een prima locatie voor veelgebruikte programma’s en documenten. Het toevoegen van een snelkoppeling aan dit gebied gaat eenvoudig: versleep het pictogram van het bureaublad naar Snel starten en laat het hierboven los. Hebt u een programma in het menu Start dat u wilt toevoegen aan Snel starten? Open het menu Start en klik met rechts op het programma. Kies voor Aan Snel starten toevoegen.






Heimwee naar de klassieke taakbalk? Ook in Windows 7 kunt u deze gebruiken.
Maximum aantal items
De kenmerkende Jump Lists van Windows 7 (deze uitklapmenu’s vindt u onder meer in het menu Start en achter de programmaknoppen op de Windows-taakbalk) kunt u ook naar uw hand zetten. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de taakbalk en kiesEigenschappen. Kies het tabblad Menu Start en klik op de knop Aanpassen. Onderin het venster vindt u de sectie Grootte van menu Start. Bij de optie Aantal recente items die worden weergegeven in Jump Lists, geeft u het gewenste aantal op (bijvoorbeeld 12). Klik op OK. De Jump Lists kunnen voortaan meer informatie weergeven.
Als u vaak gebruik maakt van een specifieke map of bibliotheek, dan kunt u deze locatie ‘vastpinnen’ in de Jump List. Open Windows Verkenner en zoek de map die u toegankelijk wilt maken. Sleep de map naar een leeg gedeelte op de taakbalk. Er verschijnt Vastmaken aan Windows Verkenner. Laat de muis los. De map krijgt een plaats in de Jump List van het menu Start. Klik met rechts op het pictogram van Windows Verkenner, zodat de Jump List verschijnt. In de sectie Gepind vindt u de toegevoegde map.
Map Documenten verplaatsen
U kunt de standaardlocatie van de map Mijn documenten (in Windows XP) en Documenten (in Windows Vista) aanpassen. Dat is handig, als u bijvoorbeeld de mapinhoud wilt onderbrengen op een alternatieve locatie, zoals een externe vaste schijf. Open het menu Start en klik met rechts op Documenten. Kies Eigenschappen. Op het tabblad Locatie geeft u de nieuwe locatie op. Gebruik de knop Verplaatsen om een andere locatie aan te geven. Bevestig tot slot met een klik op OK.
Gadgets
Zowel Windows Vista als Windows 7 beschikt over gadgets. Deze kunt u beschouwen als compacte uitbreidingen die een specifieke functie uitvoeren. Zo is er een gadget die het weer voorspelt, en een gadget die de laatste nieuwsberichten toont. De gadgets in Windows Vista worden in principe op de Sidebar getoond. U vindt deze balk rechts in het venster. U kunt de gadgets ook los op het bureaublad plaatsen. Dat is tegelijkertijd ook de enige mogelijkheid in Windows 7: de makers hebben in deze jongste Windows-telg afscheid genomen van de Sidebar, die vooral op kleinere beeldschermen kostbare ruimte in beslag neemt. De standaard gadgets in Windows zijn niet bijster interessant. Gelukkig bestaan er verschillende websites waar u nuttige gadgets kunt downloaden, zoals de gadget van Buienradar.nl en de NS-treinplanner. Een goed startpunt voor nieuwe gadgets. In de sectie Sidebar-gadgets vindt u de collectie. Een andere locatie voor nieuwe gadgets. Hier vindt u onder meer de gadget van Nu.nl, waarmee u het laatste nieuws via het bureaublad kunt lezen.
Op het gebied van systeeminformatie vinden we een aantal interessante gadgets die door enthousiaste ontwikkelaars zijn gemaakt. Op gallery.live.com vindt u de gadget DriveInfo. Eenmaal toegevoegd, geeft deze gadget een overzicht van alle schijven en partities en de hoeveelheid gegevens. Als u vaak werkt met draadloze netwerken, is de gadget Wireless Network Meter interessant. Deze uitbreiding geeft onder meer informatie over de kwaliteit van het signaal, de up- en downloadsnelheid en de beveiliging van de verbinding. Dezelfde makers hebben een vergelijkbare gadget gemaakt voor bedrade netwerken. Deze vindt uhier. Tot slot is de gadget iPhone Battery de moeite waard. Gebruikt u een laptop op accustroom, dan toont deze gadget hoe lang u nog kunt doorwerken. Het uiterlijk van de gadget bepaalt u zelf: zo kunt u onder meer kiezen tussen de batterij-indicator van de iPhone en de welbekende Duracell-batterij. U vindt de gadget hier.
De meeste gadgets zijn geschikt voor zowel Windows Vista als Windows 7. Helaas blijkt in de praktijk vaak dat gadgets voor Windows Vista niet werken op een Windows 7-systeem, hoewel dat dit door de makers wordt aangegeven. Het advies hierbij is om de gadget te proberen op uw Windows 7-systeem.
Breid de standaardgadgets van Windows uit met uw eigen collectie.
Eigen thema maken én delen
In Windows 7 kunt u een eigen thema maken. In het Configuratiescherm kiest u voorVormgeving en persoonlijke instellingen / Persoonlijke instellingen. Onderin het venster vindt u de secties Bureaubladachtergrond, Vensterkleur, Geluiden en Schermbeveiliging. Klik op een van deze onderdelen om de bijbehorende instellingen te tonen en stel een eigen bureaubladachtergrond, vensterkleur, geluidenset en schermbeveiliging in. Bevestig elke keuze met een klik op Wijzigingen opslaan. Keer hierna terug naar het hoofdvenster. U vindt het eigen thema vervolgens onder Mijn thema’s, als niet-opgeslagen thema. Het is verstandig om het thema op te slaan. Klik op Thema opslaan. Voorzie het thema van een geschikte titel (in het vak Themanaam) en klik op OK. Nog interessanter is de mogelijkheid om het thema op te slaan in een vorm waarmee u het kunt delen met anderen. Klik met de rechtermuisknop op uw eigen thema en kies voor Thema voor delen opslaan. Geef een passende naam op (in het vak Bestandsnaam) en bevestig met een klik op OK. Het thema wordt opgeslagen in de map Documenten. U kunt het thema vervolgens mailen of op een usb-stick kopiëren en delen met anderen.






Sla uw eigen thema op en deel dit met anderen.
Groot, groter, grootst!
U kunt de lettergrootte van de Windows Vista- en Windows 7-gebruikersomgevingen flink vergroten. Handig voor schermen van een netbook. Standaard wordt een schaal van 96 dpi gebruikt, terwijl u dit kunt verhogen naar 120 dpi. Consequentie hiervan is dat de letters groter worden, maar dat er minder informatie op het scherm past. Klik met rechts op het bureaublad en kies Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. Bij Windows Vista vindt u in het linkervenster de optie Lettertypen groter of kleiner maken (DPI). Klik hierop en kies in het geopende venster voor Grotere schaal (120 DPI) tekst is beter leesbaar. Klik op OK.
Wilt u liever een eigen dpi-instelling kiezen, dan klikt u op de knop Aangepaste DPI en geeft u een percentage op van de normale grootte. Bij Windows 7 kiest u in het linkervenster voor Beeldscherm. Kies vervolgens tussen Laag of Normaal. De laatste instelling zorgt ervoor dat letters op 125 procent van hun ware grootte worden getoond. Liever een andere instelling? Klik links in het venster op Aangepaste tekengrootte instellen (dpi).






Zorg voor een hogere dpi-instelling in Windows Vista en Windows 7, bijvoorbeeld bij gebruik van een netbook.

Hoe kan ik in Windows 7 mijn persoonlijke instellingen aanpassen?

Dennis Gandasoebrata10 jun. 2010 09:14
Windows 7 (en Vista) aanpassen
Bron:Compuer!Totaal

Hoe beter u uw werkomgeving inricht, hoe prettiger en efficiënter u werkt. Gelukkig kan Windows tot in detail worden aangepast aan uw persoonlijke smaak. In dit artikel nemen we Windows 7 (en Vista) onder handen. En hoewel Windows Vista en 7 visueel veel overeenkomsten vertonen, verschillen ook deze besturingssystemen onderling.
Meldingen onder controle (II)
Als u gebruikmaakt van Windows Vista of Windows 7, kunt u ook de pictogrammen in het systeemvak aanpassen. Klik met rechts op de taakbalk en kies Eigenschappen. Op het tabblad Taakbalk klikt u op de knop Aanpassen (in de sectie Systeemvak). Vervolgens geeft u per pictogram aan of het moet worden verborgen, of alleen de meldingen mogen worden getoond of dat zowel het pictogram als de meldingen moeten worden getoond.
Windows 7 personaliseren
Het startpunt voor het aanpassen van de werkomgeving van Windows 7 vindt u onder de rechtermuisknop. Klik met rechts op het bureaublad en kies voor Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. Hier kunt u een bestaand thema kiezen, een eigen thema maken (verderop leest u hier meer over) of individuele onderdelen aanpassen.
Overigens hoeft u geen genoegen te nemen met de standaardthema’s van Windows 7. Online vindt u een aardige verzameling nieuwe thema’s. Hier vind u een overzicht van aanvullende thema’s.
Wisselende bureaubladachtergrond
Op basis van uw locatie (bijvoorbeeld Nederland) laat Windows 7 regiospecifieke thema’s, zoals de Amsterdamse grachten. In het themaoverzicht vindt u dan ook Nederland. U kunt zelf bepalen hoe frequent de achtergronden worden afgewisseld. In het vensterPersoonlijke instellingen klikt u op Bureaubladachtergrond (onderin het venster). Bij de optie Afbeelding wijzigen elke… kiest u de gewenste instelling. Gebruikt u een laptop of netbook op accustroom? Overweeg dan de volgende functie aan te vinken: De diavoorstelling onderbreken om energie te besparen als de computer op een accu werkt. Daarnaast hebt u het afwisselen van de bureaubladachtergronden in eigen hand. Wilt u een andere achtergrond gebruiken? Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies voor Volgende bureaubladachtergrond.



Bepaal wanneer de achtergrond van Windows wordt veranderd, en houd rekening met gebruik van uw laptop op accustroom.
Abonneren op een achtergrond
Een bijzonder mooie, maar relatief onbekende optie van Windows 7 is de mogelijkheid om u te abonneren op een achtergrondenset. U kunt het principe vergelijken met een rss-feed, die ervoor zorgt dat elke dag (of op een interval dat u zelf instelt) een nieuwe bureaubladachtergrond wordt getoond. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat het bureaublad elke dag de illustratie van zoekmachine Bing toont. Deze hogeresolutiefoto wordt elke dag vernieuwd. Ga naar makeuseof.com. Open een nieuw Kladblok-document en kopieer de code die u op de genoemde website vindt naar het lege document. Sla het vervolgens op als Bureaublad.theme (let erop dat het bestand niet als txt-bestand wordt opgeslagen). Vervolgens dubbelklikt u op het theme-bestand en klikt u op de knop Bijgesloten bestanden downloaden. Klik met rechts op het bureaublad en kies Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. In het geopende venster ziet u dat de Bing-feed is gekozen. Klik nu op de koppeling Bureaubladachtergrond (onderin het venster) en kies bij afbeeldingspositie voorVullen. Klik op Wijzigingen opslaan.
Standaard wordt de feed eenmaal per dag bijgewerkt. U kunt deze frequentie verhogen, zodat vaker een nieuwe achtergrond verschijnt. Open Internet Explorer en klik op de knopFavorieten (links in het venster). Open het tabblad Feeds en klik met rechts op de feed van Bing, waarna u kiest voor Eigenschappen. In de sectie Schema voor updates kiest u voor de optie Aangepast schema gebruiken. Kies in de lijst het gewenste interval. Bevestig met een klik op OK. De feed wordt vaker bijgewerkt.



Laat Windows de bureaubladachtergrond automatisch veranderen, gebaseerd op een feed met achtergronden.

Hoe kan ik in Windows 7 mijn persoonlijke instellingen aanpassen?

Dennis Gandasoebrata10 jun. 2010 09:14
Windows 7 (en Vista) aanpassen
Bron:Compuer!Totaal
Hoe beter u uw werkomgeving inricht, hoe prettiger en efficiënter u werkt. Gelukkig kan Windows tot in detail worden aangepast aan uw persoonlijke smaak. In dit artikel nemen we Windows 7 (en Vista) onder handen. En hoewel Windows Vista en 7 visueel veel overeenkomsten vertonen, verschillen ook deze besturingssystemen onderling.
Geanimeerde bureaubladachtergrond


Hebt u Windows Vista Ultimate? Voeg dan een bewegende bureaubladachtergrond toe aan uw Vista-omgeving. DreamScene is een gratis uitbreiding voor gebruikers van de Ultimate-editie van Windows Vista en laat u kiezen uit een aantal geanimeerde bureaubladachtergronden. Kies Start / Alle programma's / Windows Update. Klik in het venster op de koppeling Naar updates zoeken. Kies voor Beschikbare extra's weergevenen haal het DreamScene-pakket op. Na installatie klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en kiest u DreamScene uitvoeren.
Windows Flip 3D


Als u gebruikmaakt van de Aero-omgeving, zorgt de toetsencombinatie Windows-toets-Tab ervoor dat de geopende vensters in een driedimensionale weergave worden getoond (het zogeheten Windows Flip3D-effect). Via het register in Windows Vista kunt u de prestaties van Flip3D beïnvloeden, door aan te geven hoeveel vensters maximaal worden getoond. Open het register (Start / Regedit) en ga naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM. KiesBewerken / Nieuw / DWORD-waarde en noem deze Max3DWindows. Dubbelklik erop en geef een waarde op bij Waardegegevens tussen 4 en 9. Klik op OK en kies Bestand / Afsluiten. Start Windows opnieuw op. Welke waarde het meest prettig werkt, is afhankelijk van uw videokaart. Houd er rekening mee dat deze truc helaas niet op elke Windows Vista-machine werkt.
Kopiëren naar uitbreiden
Via een klik met de rechtermuisknop in Windows Vista en Windows 7 kunt u een geselecteerd bestand (bijvoorbeeld een Word-document of afbeelding) in een ander programma openen. Kies daartoe voor Kopiëren naar en selecteer het programma. Met enkele handelingen kunt u dit menu uitbreiden met uw favoriete programma. Kies Start en typ in het zoekvakShell:sendto. In deze map plaatst u vervolgens een snelkoppeling naar het programma dat u wilt toevoegen. Het menu is direct uitgebreid met uw eigen programma.

De inhoud van het menu Kopiëren naar kunt u naar eigen inzicht vullen.
Eigen aanmeldscherm


Met de komst van Windows 7 is het eindelijk relatief eenvoudig om het standaard aanmeldingsscherm (waarin u het wachtwoord voor uw gebruikersaccount opgeeft) te veranderen. Meer dan wat hulp van het Windows-register hebt u niet nodig. Open de Register-editor (klik op Starten typ Regedit in het ingebouwde zoekvak). Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background. Klik met rechts op de DWORD-waarde OEMBackground en kiesAanpassen (is de waarde niet aanwezig, dan maakt u deze via Bewerken / Nieuw / DWORD-waarde). In het vak Waardegegevens typt u een 1, waarna u klikt op OK. Vervolgens opent u de map X:\Windows\System32\oobe (vervang X: hierbij door de letter van het station waarop u Windows hebt geïnstalleerd). Zoek naar de map Info. Is deze niet aanwezig, klik dan met rechts op een leeg gedeelte in de map Oobe en kiest u Nieuw / Map en maakt u de map Info aan. In de map Info zoekt u naar de map Backgrounds (ook hier geldt: als de map niet aanwezig is, maakt u deze zelf aan). Vervolgens kopieert u de afbeelding die u wilt gebruiken naar deze map. Deze afbeelding moet aan een aantal eisen voldoen: allereerst mag het bestandsformaat niet groter zijn dan 256 KB. Daarnaast gebruikt u als achtergrond een jpg-afbeelding. Het bestand noemt u backgroundDefault.jpg. Start Windows vervolgens opnieuw op. De nieuwe afbeelding is actief.

Eindelijk simpel een eigen aanmeldingsscherm maken!
Meldingen onder controle (I)


In Windows 7 kunt u zelf bepalen welke (systeem)meldingen door het besturingssysteem worden getoond. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven dat de firewall wel waarschuwingen mag geven, maar Adobe Reader u niet mag lastigvallen met een notificatie van een nieuwe update. Klik in het systeemvak van de Windows-taakbalk (het gedeelte met de klok) op het pictogram van het onderhoudscentrum en kies Onderhoudscentrum openen. Klik opInstellingen voor Onderhoudscentrum wijzigen. Hier vindt u de sectiesBeveiligingsberichten en Onderhoudsberichten. Haal de vinkjes weg bij de items die u niet meer wilt zien en bevestig met een klik op OK.

Hoe kan ik in Windows 7 een map aan de taakbalk toevoegen?

José Pauty15 jul. 2010 16:22
Bron: Computer!Totaal
Mappen toevoegen aan Windows 7-taakbalk
Op de taakbalk van Windows 7 kunt u allerlei snelkoppelingen naar programma's zetten. Maar gewoon een veelgebruikte map op de taakbalk zetten, blijkt minder eenvoudig. Toch zijn er diverse omweggetjes om dit toch voor elkaar te krijgen.
1. Via het bureaublad
Klik met rechts op uw bureaublad en kies Nieuw /Tekstdocument. Geef het ‘document’ een naam en maak van de extensie .exe in plaats .txt. Bijvoorbeeld MijnMap.exe. Zodra u op Enter drukt om de naam te bevestigen, geeft Windows een pop-up met de tekst: “Wanneer u de extensie wijzigt, wordt het bestand mogelijk onbruikbaar. Wilt u de extensie toch wijzigen?” Klik vervolgens op Ja. Klik nu met rechts op het pictogram van het bestand dat u gemaakt hebt en kies voor Aan de taakbalk vastmaken.
Vervolgens opent u Windows Verkenner (Win+E) en navigeert u de naar de map die u uiteindelijk op de taakbalk wilt hebben. Klik in de adresbalk en kopieer het pad van de map. Of: klik met rechts op de map in Verkenner (met de Shift-toets ingedrukt) en kies de optieAls pad kopiëren.





Klik nu met rechts op het pictogram op de taakbalk, klik daarna nog een keer met rechts op de naam en kies de optie Eigenschappen. In het Eigenschappen-venster haalt u de tekst in het veld achter Doel: weg en daar plakt u met Ctrl+V het pad van uw map. Klik op OK om het venster te sluiten. Als u nu op het pictogram klikt, wordt uw map geopend.
Helaas lijkt het pictogram nog niet op die van Verkenner. Maar dat is met even opnieuw opstarten verholpen, daarmee verandert het icoontje automatisch in dat van Windows Verkenner.





2. Vastpinnen aan Verkenner-pictogrammen
U vraagt zich wellicht af waarom we zo moeilijk doen en wat er gebeurt als u gewoon een mapje naar de taakbalk sleept. Als u dit doet, dan lijkt het versleepte pictogram domweg te verdwijnen. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Als u vervolgens met rechts klikt op het Windows Verkenner-pictogram dat standaard op de taakbalk staat, dan ziet u de zogenoemde ‘jumplist’. In dat lijstje staan de meestgebruikte mappen die u opent, en de map die u zojuist naar de taakbalk hebt versleept, staat onder het kopje Gepind.
Dit is op zich ook een prima manier, maar het kost wel één klik extra vergeleken met een apart pictogram op de taakbalk.

Turn your iPad into a second monitor

MaxiVista extends your Windows desktop onto your iPad in whatever direction and orientation you want.
Source: CNet

Can I be brutally honest? Much as I like my iPad, I'm just not using it much. (No, you can't have it.) Turns out my iPhone is still my go-to device for e-mail, e-books, games, and other day-to-day stuff.
Needless to say, it troubles me to see that beautiful (and expensive) screen just sitting there going to waste. Well, waste no more! MaxiVista turns an iPad into a second monitor.
If this sounds familiar, you're probably thinking of a similar utility: Air Display. However, that popular app works only with Macs. MaxiVista is the first such option for Windows users.
It costs $9.99, same as Air Display. The required Windows utility (scroll down to the bottom) is free. The latter taps your home Wi-Fi network to extend your Windows desktop to your iPad. Take a look:
So, what can you put inside a smallish second monitor? The possibilities are fairly endless. Maybe there's a spreadsheet or Word document you frequently refer to throughout the day. Or a stock-market or sports site you like to monitor. Personally, I think the iPad would make an awesome holding tank for Windows gadgets.
That said, ask yourself if you really need to extend your desktop at all. As Scott Stein notes in his review of Air Display: "We're not sure an iPad even needs to be used as second monitor in this respect. You can use your iPad as a 'second display' without physically linking it to a computer--as a dedicated e-mail window, or a Web browser, or for information such as weather or stock prices. Air Display is really best considered a way to extend a workspace that might need instantly connected applications, such as multiple Word docs."
You tell me: How would you use MaxiVista? Whatever you decide, you'll need a good stand for your iPad. Here's a roundup of five cheap ones.
One last note: In case you're interested, MaxiVista can also turn an extra PC into a second monitor.

Hoe kan ik in Windows 7 het Admimistrator-accunt zichtbaar maken?

Dennis Gandasoebrata03 mrt. 2010 10:47
Administratoraccount zichtbaar maken

Bron: Computer!Totaal

Als u het administratoraccount binnen Windows XPwilt gebruiken, kunt u deze zichtbaar maken in het aanmeldingsvenster. Dit account wordt standaard niet getoond. Alleen via een registeraanpassing kunt u hier verandering in brengen.
Kies Start, Uitvoeren en typ Regedit. Ga naar de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE \Microsoft\Windows NT\CurrentVersion \Winlogon\SpecialAccounts\UserList. Kies Bewerken, Nieuw, DWORD-waarde en noem de waarde Administrator. Dubbelklik erop en typ een 1 in het vakWaardegegevens. Kies Bestand, Afsluiten en start Windows opnieuw op. Het account van de administrator wordt vervolgens getoond in op het welkomstscherm.







Het administratoraccount toevoegen aan het welkomstvenster.

Hoe kan ik in Windows 7 netwerkverkeer tonen?



Koen Vervloesem15 mrt. 2010 16:23
Toon netwerkverkeer in Windows 7

Bron: Computer!Totaal

In Windows XP of Vista kon u rechtsonder in de taakbalk een notificatiepictogram tonen voor uw netwerkinterfaces. Zodra er een netwerkverbinding was, kreeg u door blinkende lichtjes in het icoontje te zien of er netwerkverkeer was. In Windows 7 blijft het netwerkicoontje daarentegen volledig statisch.
Nu is dat niet zo’n ramp, maar het blijft toch vreemd datMicrosoft dit subtiele en handige gedrag heeft verwijderd. Daarom heeft Igor Tolmachev zelf een tooltje geschreven dat het oude gedrag van het netwerkicoontje in Windows 7 terugbrengt: Network Activity Indicator. Als u dit icoontje zo instelt dat het altijd in het systeemvak staat (de optie Show icon and notifications in de instellingen van het systeemvak), kunt u gerust het dan nutteloze icoontje van Windows uit het systeemvak halen. In tegenstelling tot het netwerkicoontje in Windows XP toont het programma slechts één icoontje voor de inkomende en uitgaande netwerkpakketjes op alle netwerkinterfaces.
Laat uw netwerkicoontje opnieuw blinken in Windows 7.
Network Activity Monitor is dus heel handig, maar het is wel te zien dat het een hobbyprojectje is. Blijft u met de muis boven het icoontje hangen, dan krijgt u het aantal verzonden en ontvangen pakketjes te zien. Helaas zegt het aantal IP-pakketjes de meeste mensen niet zo veel, en moet u rechtsklikken op het icoontje, vervolgens Network Traffickiezen in het contextmenu en dan een netwerkinterface kiezen om het netwerkverkeer in KB of MB te zien te krijgen.

Bekijk het netwerkverkeer van uw interfaces.




Laat uw leds blinken

Het contextmenu toont tot slot ook nog een aantal handige links naar de netwerkverbindingen, firewallinstellingen en andere relevante onderdelen in het configuratiescherm van Windows. Overigens heeft Tolmachev eerder al een ander leuk tooltje ontwikkeld, Network Lights. Dit laat de ScrollLock- en NumLock-leds op uwtoetsenbord oplichten telkens als er download- respectievelijk uploadverkeer

Hoe kan ik in Windows 7 een andere map starten in de Verkenner?



Evi Maquoi24 mrt. 2010 09:03
Andere Verkenner-map starten in Windows Vista en 7

Bron: Computer!Totaal

Indien u Verkenner opent in Windows  Vista of 7 krijgt u standaard de mapoGebruikersnaam/Documenten of de Bibliotheken te zien. Gebruikt u die map niet vaak en wilt u graag een andere bestandslocatie als standaardmap instellen? Dat kan!

De methodes voor Windows Vista en Windows 7 zijn nagenoeg identiek, maar ze verschillen een beetje met die van Windows XP. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Windows Verkenner (Start / Alle programma’s / Bureau-accessoires / Windows Verkenner) en kies Eigenschappen.
Windows Vista
Bij doel staat %SystemRoot%\explorer.exe. Hieraan hoeft u enkel de doelbestemming die u wenst te gebruiken toe te voegen. Voor een schijf, bijvoorbeeld D:, volstaat het om een spatie en de schijfletter gevolgd door een dubbele punt toe te voegen. Het doel wordt dan%SystemRoot%\explorer.exe D:. Voor een bestandsmap dient u het volledige pad op te geven. In ons geval wordt het bijvoorbeeld %SystemRoot%\explorer.exe C:\Users\Evi\Documents\Evi\Computer Totaal.









Een kleine aanpassing kan u heel wat muiskliks besparen. Verkenner opent nu de D-schijf.
Windows 7
Bij doel staat %windir%\explorer.exe. Hieraan hoeft u enkel de doelbestemming die u wenst te gebruiken toe te voegen. Voor een schijf, bijvoorbeeld D:, volstaat het om een spatie en de schijfletter gevolgd door een dubbele punt toe te voegen. Het doel wordt dan%windir%\explorer.exe D:. Voor een bestandsmap dient u het volledige pad op te geven. In ons geval wordt het bijvoorbeeld %windir%\explorer.exe C:\Users\Evi\Documents\Evi\Computer Totaal.









Windows Verkenner zal nu openen op de D-schijf in plaats van in de bibliotheken.

Hoe kan ik in Windows 7 images verkleinen?



Bron: Compuer!Totaal


De Microsoft Image Resizer Powertoy is een onmisbaar tooltje voor Windows XP. Dankzij deze gratis powertoy kunt u foto’s in een vingerknip verkleinen. Windows Vista- en 7-bezitters hoeven niet langer jaloers toe te kijken dankzij de Image Resizer Powertoy Clone 2.1.
Foto’s van 4 MB per stuk e-mailen is een tijdrovende klus. Maar indien u voor het verkleinen eerst een krachtig fotobewerkingsprogramma moet openen, bent u ook heel wat tijd kwijt. Daarom is de Image Resizer Powertoy voor Windows XP nog steeds een erg krachtige tool. Helaas heeft Microsoft het programmaatje nooit uitgebracht voor Windows Vista of Windows 7. Gelukkig stoppen er heel wat mensen hun tijd in opensource-software. Dankzij Image Resizer Powertoy Clone 2.1 kunt u nu ook pijlsnel foto’s verkleinen op alle andere Microsoft-besturingssystemen (2000, Vista 32 bit, Vista 64 bit, 7 32 en 64 bit). Image Resizer Powertoy Clone is geen apart programma, het nestelt zich in het rechtermuisknopmenu. Via Resize Pictures kunt u uw foto’s verkleinen. Er zijn vier standaardformaten beschikbaar: Small (854 x 480 pixels), Medium (1366 x 768 pixels), Large (1920 x 1080 pixels) en Mobile Device (320 x 480 pixels). Via het Advanced-menu kunt u ook uw eigen afmetingen invoeren. Superhandig!











Simpel, maar ontzettend handig!

Hoe kan ik in Windows 7 draadloze netwerken opruimen?

Robbin Ooijevaar06 mei 2010 17:10
Draadloze netwerken opruimen in Windows 7






Bron: Compuer!Totaal







Als u verbinding maakt met een draadloos netwerk, is de kans groot dat de instellingen bewaard blijven. Dit heeft als gevolg dat Windows soms per ongeluk verbinding maakt met een verkeerd netwerk.
Het is eenvoudig om netwerken waar u geen verbinding meer mee wilt maken te verwijderen. Ook kunt u de volgorde van de opgeslagen netwerken aanpassen. Open Netwerk en internet via uw Configuratiescherm en vervolgens Netwerkcentrum. Klik links in beeld op Draadloze netwerken beheren. Er wordt een lijst getoond met bekende netwerken. U kunt netwerken weggooien die u niet meer gebruikt. Selecteer het netwerk en gebruik de knop Verwijderen. Zorg er voor dat uw belangrijkste netwerken, bijvoorbeeld thuis en op kantoor, bovenaan staan zodat Windows niet eerst op zoek gaat naar andere netwerken maar direct uw voorkeursnetwerk pakt. U verplaatst een geselecteerd netwerk met de knop Omhoog verplaatsen.











Zorg er voor dat uw belangrijkste draadloze netwerken in Windows 7 bovenaan de lijst staan.

Hoe kan in Windows 7 een Back-up maken?

Robbert Brus20 mei 2010 09:53
Back-up maken met Windows 7
Bron: Compuer!Totaal
Het maken van back-ups is een essentieel voor elke computergebruiker. Met Windows 7 kunt u dit eenvoudig en snel doen. Het is aan te raden hier een extra schijf voor te gebruiken.
Stap 1
Zorg ervoor dat de back-upschijf is aangesloten en ga naar Start / Configuratiescherm. Kies Systeem en beveiliging en klik op Back-up maken en terugzetten.











Stap 2
Klik in het venster op Back-up instellen en selecteer de schijf of het dvd-rw-station waarop u de back-up wilt maken. In het volgende venster kunt u aangeven waarvan u een back-up wilt maken. Kies Zelf bepalen als u nog extra mappen wilt back-uppen.











Stap 3
Er wordt een overzicht getoond, indien deze correct is, klikt u op Instellingen opslaan en Back-up uitvoeren om het back-uppen te starten.

Hoe kan ik in Windows 7 een RUNDLL-foutmelding verhelpen?

Dennis Gandasoebrata02 jun. 2010 10:12Bron: Compuer!Totaal
Helpdesk: RUNDLL-foutmelding
Vraag van een lezer: Tijdens het opstarten van mijn pc krijg ik de volgende melding: “RUNDLL Er is een fout opgetreden tijdens het laden van: C:\Progra~1\mywebs~1\bar\1.bin\m3plugin.dll. Kan opgegeven module niet vinden.’’ Ik werk metWindows XP Pro en SP3. Ik kan dit schermpje wel weg klikken en mijn computer gebruiken, maar wil toch graag weten welke gevolgen dit kan hebben.
Ons antwoord: Waarschijnlijk hebt u een programma geïnstalleerd dat niet volledig is verwijderd. Zorg ervoor dat het bestand niet meer wordt geladen. Kies Start / Uitvoeren. Typ Msconfig en klik op OK. Op het tabblad Opstarten zoekt u de vermelding. Haal het vinkje weg naast dit opstartitem en verlaat MSConfig. Start Windows XP opnieuw op. Het item wordt niet meer geladen. Controleer voor de zekerheid op virussen en spyware en voer een grondige scan uit, zodat u zeker weet dat uw computer schoon blijft.











Met MSConfig kunt u opstart-items uitschakelen.
Stel ook uw vraag
Vragen, opmerkingen, reacties, tips of kritiek? Mail naar helpdesk@computertotaal.nl. Stuur geen bijlage mee, maar tik uw vraag of opmerking in het e-mailbericht zelf. Alle bijlagen worden namelijk automatisch verwijderd. Op deze manier beschermen we onze mailserver tegen virussen. Vermeld verder altijd welk besturingssysteem u gebruikt. Anders kunnen we uw probleem niet oplossen. Wordt uw vraag niet beantwoord? Natuurlijk kunt u met uw vragen ook terecht op ons forum, waar andere lezers u de helpende hand reiken.

Hoe kan ik in Windows 7 bestandsnamen afdrukken?

Evi Maquoi03 jun. 2010 12:01
Bestandsnamen afdrukken
Bron: Compuer!Totaal
Zou u graag een afdruk willen van alle bestanden die in een map, op een cd-rom of op een usb-stick staan? Met speciale software kan dat. Het kan echter ook in Windows zelf aan de hand van enkele speciale commando’s.
Open Kladblok via Alle programma’s / Bureau-accessoires en voer de regel dir /s /a-d /b >lijstbestanden.txt in. Ga vervolgens naar Bestand / Opslaan als en kies helemaal onderaan bij Opslaan alsvoor Alle bestanden (*.*). Navigeer in de linkerkolom naar Bureaublad en typ nu de bestandsnaam batch.bat. Klik op Opslaan om het bat-bestand op uw bureaublad te bewaren. Wanneer u dit bestand nu naar een bepaalde map kopieert en er op dubbelklikt, verschijnt onmiddellijk het tekstbestand lijstbestanden.txt. Dit kladblok-overzicht kunt u nu eenvoudig afdrukken. Wilt u de bestanden uit onderliggende mappen ook zien? Dan hebt u het commando dir /s /a /b >lijstbestanden.txt nodig. Uiteraard kunt u lijstbestanden.txt ook vervangen door een andere bestandsnaam, index.txt bijvoorbeeld.
Getest op: Windows XP en 7. Maar werkt waarschijnlijk op alle Windows-versies (ook 64 bit).











Deze overzichtelijke lijst geeft perfect weer welke bestanden er in die ene map staan.

Hoe kan ik in Windows 7 Maphistorie bureaubladachtergronden wissen?

Als je de bureaubladachtergrond van Windows 7 een aantal keer hebt gewijzigd en hier verschillende mappen bij hebt gebruikt dan worden deze locaties opgeslagen. Dat wil zeggen dat als je klikt op het menu achter 'Locatie van afbeelding' je een overzicht ziet met eerder gebruikte mappen voor bureaubladachtergronden naast de standaard locaties.

Maphistorie bureaubladachtergronden wissen
Het vervelende hier is dat je deze locaties niet standaard kunt verwijderen uit het overzicht. De mappen blijven dus bestaan, zelfs als je een bepaalde map hebt hernoemd zal de verwijzing naar de oude naam van de map blijven bestaan.
Er is een manier om deze verwijzingen te wissen en dit gaat via het register. Ga hervoor naar Start en klik op Alle programma's. Kies dan Bureau-accessoires en klik vervolgens op Uitvoeren. Typ dan regedit en klik op OK. Navigeer naar de volgende locatie:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Wallpapers\Images
Je ziet dan aan de linkerkant een aantal vermeldingen staan, te beginnen met ID1, ID2, ID3 etc. Elke vermelding staat voor een locatie, verwijder dan hier alle vermeldingen behalve 'Standaard'. Als je nu weer naar de persoonlijke instellingen gaat zul je zien dat in het menu de locaties, behalve de standaardlocaties zijn verwijderd. Maphistorie bureaubladachtergronden wissen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 Taakbalk thumbnails vergroten?

De thumbnails die standaard in beeld komen zodra je met de muis op een knop op de taakbalk gaat staan tonen een preview van het programma en hebben een vaste afmeting. Via het register is dit aan te passen en bijvoorbeeld te vergroten. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Kies dan voor Bureau-accessoires en klik op Uitvoeren. Typ regedit om het register te openen en navigeer naar de onderstaande sleutel.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband
Ga dan bovenin naar Bewerken en klik op Nieuw. Kies dan DWORD-waarde en en geef deze de naam MinThumbSizePx. Dubbelklik hierop en geef deze een nieuwe waarde, bijvoorbeeld 200. Sluit dan de editor en herstart, vanaf nu zijn de thumbnails groter.
Taakbalk thumbnails vegroten
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 ClearType tekst aanpassen?

ClearType is technologie van Microsoft zelf om de leesbaarheid van tekst te verbeteren. Dit gaat met name op voor LCD schermen maar werkt ook op de oudere CRT schermen. ClearType is standaard ingeschakeld in Windows 7. De tekst is gedetailleerder en woorden zien er op het scherm bijna net zo scherp uit als op papier. Zodoende is tekst eenvoudiger te lezen tijdens langere perioden en leidt dit minder snel tot vermoeide ogen.

Nu was het in de vorige versies van Windows wel mogelijk om ClearType aan of uit te zetten echter in Windows 7 is hier een nieuwe tool voor opgenomen om deze technologie te optimaliseren. Ga hiervoor naar Start en klik op het Configuratiescherm. Klik daarna op 'Hardware en geluiden' en vervolgens op de knop Beeldscherm. In het venster dat volgt staat aan de linkerkant de vermelding 'ClearType-tekst aanpassen'. ClearType tekst aanpassen
De wizard wordt dan geopend, wil je ClearType uitschakelen kan dit tevens in dit eerste scherm door het vinkje te verwijderen. Klik anders op volgende. Je begint dan met het doorlopen van vier verschillende stappen waarbij je telkens het tekstvoorbeeld kiest dat volgens jou het beste eruit ziet.
ClearType tekst aanpassen
Klik daarna op volgende en kies in de volgende stappen opnieuw de tekst die er het beste uitziet. Aan het einde volgt dan de melding "De tekstweergave op het beeldscherm is geconfigureerd". Klik op voltooien en de wizard is afgerond.
ClearType tekst aanpassen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 kleuren kalibreren?

Nieuw geintroduceerd in Windows 7 is een onderdeel Beeldschermkalibratie om de kleuren op je beeldscherm te verbeteren. Door het uitvoeren van Schermkleurkalibratie worden de kleuren nauwkeuriger op je beeldscherm weergegeven. Voordat je hiermee begint zorg dat je beeldscherm is ingesteld op de oorspronkelijke resoltuie zodat de resulterende kalibratie nauwkeuriger is. Ga hiervoor naar Start en klik op het Configuratiescherm. Klik daarna op 'Hardware en geluiden' en vervolgens op Beeldscherm. Aan de linkerkant vindt je dan de vermelding 'Kleuren kalibreren'.

De wizard wordt dan geopend, klik hier onderaan op Volgende. Beeldscherm kleuren kalibreren
Mocht je trouwens het venster verplaatsen naar een ander scherm zal er een melding verschijnen om het kalibratieproces opnieuw te starten. In het scherm dat volgt wordt gevraagd om het beeldscherm in te stellen op de standaardkleurinstellingen van de fabriek. Als je dit hebt gedaan klik op de volgende.
Dan volgt 'De gammawaarde aanpassen', "In de gammawaarde is de wiskundige relatie gedefinieerd tussen de rode, groene en blauwe kleurwaarden die naar het beeldscherm worden verzonden, en de hoeveelheid licht die het beeldscherm uiteindelijk uitstraalt"
Beeldscherm kleuren kalibreren
Druk op volgende en probeer middels de schuifbalk de afbeelding te laten lijken op de voorbeeldafbeelding in het vorige venster met de correcte gammawaarde. Let er hierbij op dat de punten in het midden van elke cirkel niet zichtbaar meer zijn. Je kunt altijd terugschakelen via de vorige knop linksboven in het venster. Klik daarna op volgende.
Dan volgt eerst de helderheid. Zoek op het beelscherm de bijbehorende opties op via de knoppen van het scherm en klik op volgende. Je krijgt dan net als bij gammawaarde weer drie voorbeeldafbeeldingen in beeld met in het midden de juiste helderheid. In het scherm dat volgt zie je een grote afbeelding, met behulp van de knoppen op je scherm probeer de juiste helderheid in te stellen zodat de X linksboven net zichtbaar is.
Beeldscherm kleuren kalibreren
Klik dan op volgende om door te gaan met contrast. Hetzelfde verhaal hier met drie voorbeeldafbeeldingen. Stel het contrast in en druk op volgende.
Dan volgt de kleurbalans. Door de kleurbalans aan te passen bepaal je hoe grijstinten op het beeldscherm worden weergegeven. Na het klikken op volgende verplaats de schuifbalken voor rood, groen en blauw om mogelijke kleuren uit de grijze balken te verwijderen. Dit was de laatste stap en aansluitend hierop kun je direct doorgaan met de
ClearType tuner. Als je dit niet wilt verwijder dan het vinkje en klik op Voltooien.
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 het opstartlogo uitschakelen?

In Windows Vista was er de mogelijkheid om een alternatief opstartscherm in te schakelen in plaats van het laadbalkje dat normaal bij Windows Vista wordt getoond. In Windows 7 is dit opstartscherm niet beschikbaar maar kan wel het Windows logo dat wordt getoond bij het opstarten van Windows 7 geheel uitgeschakeld worden. Zodra je ervoor kiest om het logo uit te schakelen wordt er alleen een zwart scherm getoond.

Ga naar Start en klik op Alle programma's en vervolgens op Bureau-accessoires en kies hier voor Uitvoeren. Typ dan msconfig en klik op OK. In het venster dat opent klik op het tabblad "Computer opstarten". Schakel hier het vinkje in voor "Zonder gebruikersinterface starten", eventueel kun je ook jusit informatie tonen bij het opstarten, vink dan ook "Informatie over opstarten van besturingsysteem" aan. Gadgets verbergen
Druk dan op OK, het herstarten zoals gevraagd wordt is hierbij niet nodig. De volgende keer dat de computer opstart zal het Windows logo niet meer in beeld komen.

Bron: WebSonic