woensdag 14 juli 2010

Hoe kan ik in Windows 7 snel de resolutie aanpassen?

De resolutie in Windows 7 is eenvoudiger en sneller aan te passen dan in voorgaande Windows versies. Om de resolutie aan te passen klik met de rechtermuisknop ergens op het Bureaublad en klik dan in het menu op Schermresolutie. Hier kun je dan achter 'Resolutie' de resolutie wijzigen door de schuifbalk te verplaatsen naar boven of beneden.

Snel resolutie aanpassen Schermstand wijzigen
Eventueel kun je hier ook de schermstand wijzigen naar Staand of juist naar Liggend (Portrait of Landscape). Tevens kun je hier ook het beeld omdraaien / spiegelen en zodoende dus op zijn kop zetten.
Snel resolutie aanpassen Meerdere beeldschermen
Als je meerdere beeldschermen hebt aangesloten zijn de opties hiervoor ook beschikbaar. Je kunt er hiervoor kiezen om je Bureaublad om beide schermen gelijk te tonen of juist het Bureaublad uit te breiden naar het tweede scherm. Ook kun je de positie wijzigen van het tweede scherm door deze aan de bovenkant, links of rechts te plaatsen. Sleep dan met de muis het tweede beeldscherm naar de gewenste positie en druk onderaan op OK.

Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 Aero Snap gebruiken of uitschakelen?

In een eerdere tip (Aero Snap) lieten we zien hoe u vensters met elkaar kan vergelijken door ze naar de rand van het scherm te slepen. Een handige functie, maar niet iedereen zal dit kunnen waarderen. Deze functie kan ook worden uitgezet:
Kies Starten >> Configuratiescherm >> Toegankelijkheid >> Wijzigen hoe de muis werkt.
Zet de optie Voorkomen dat vensters automatisch worden gerangschikt wanneer ze aan de rand van het scherm worden geplaatst aan.
Kies OK om de wijziging te bevestigen en het venster te sluiten.
Bron:
Breekpunt
Geplaatst door Frank van Exter op 16:00 0 reacties
Labels: Aero Snap, Vensters

zaterdag 5 juni 2010


Hoe kan ik in Windows 7 Aero Snap gebruiken of uitschakelen?
Er bestaan diverse kleine 'Aero' functies waaronder Aero Snap. Aero Snap werkt als volgt. Als een venster naar de bovenkant van het scherm wordt versleept met de muis zie je de muis oplichten, op het moment dat je de linkermuisknop dan loslaat wordt het venster automatisch gemaximaliseerd tot volledig scherm. Wordt een venster op deze manier naar de linkerkant van het scherm gesleept zal deze vergroot worden tot de helft van het scherm zodat er nog een ander venster naast kan. Zodoende kun je dan een ander venster slepen naar rechts om deze er precies naast te plaatsen. Voordat een vergroting plaatsvindt zie je eerst een kader als een soort preview.

Aero Snap uitschakelen



In een andere tip lees je meer over Aero Snap zelf waarmee vensters automatisch vergroot kunnen worden. Hieronder de manier om deze functie geheel uit te schakelen, dit gaat als volgt. Ga naar Start en klik op het Configuratischerm. Klik hier dan op de kop "Toegankelijkheid" en klik vervolgens op "Toegankelijkheidscentrum". Scroll dan naar beneden en klik hier op de optie 'Het concentreren op taken eenvoudiger maken'.
Aero Snap uitschakelen
Ga dan naar beneden naar de kop "Het beheren van vensters vereenvoudigen" en schakel hier het vinkje uit voor "Voorkomen dat vensters automatisch worden gerangschikt wanneer ze aan de rand van het scherm worden geplaatst" en druk onderaan op OK. Vanaf nu is de gehele Aero Snap functie uitgeschakeld.
Aero Snap uitschakelen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 Aero Shake gebruiken of uitschakelen?

Een kleine tip voor Windows 7 is er voor de functie genaamd Aero Shake. Hiermee kun je snel vensters minimaliseren. Op het moment dat er meerdere vensters openstaan en je met de muis een venster oppakt en met de muis heen en weer 'schud' worden de overige vensters direct geminimaliseerd.

Aero Shake uitschakelen

Met de functie Aero Shake minimaliseer je snel alle vensters door een venster te schudden. Deze functie kan op twee manieren weer uitgeschakeld worden waarbij de eerste manier alleen van toepassing is op de Windows 7 Ultimate versie.

Groepsbeleid

Als tweede de manier via het groepsbeleid, deze manier is alleen beschikbaar voor gebruikers van de Windows 7 Professional en de Ultimate versie. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan gpedit.msc en druk op OK.
Klik hier dan op Gebruikersconfiguratie en kies voor Beheersjablonen en vervolgens Bureaublad. Zoek dan in de lijst 'Minimaliseren van Aero Shake-venster met muisbeweging uitschakelen' en dubbelklik hierop. Druk dan op Uitgeschakeld en onderaan op OK en Aero Shake is definitief uitgeschakeld. Het inschakelen kan eventueel weer op dezelfde manier.
Aero Shake uitschakelen

Register

Alles wat in het groepsbeleid wordt doorgevoerd is ook terug te zien in het register en zodoende kan deze functie ook in de andere Windows 7 versies uitgeschakeld worden via het register. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan regedit en druk op OK. Navigeer dan naar de onderstaande locatie.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\
Als je al eens via het groepsbeleid Aero Shake hebt uigeschakeld zul je hier al een vermelding zien staan genaamd "NoWindowMinimizingShortcuts". Als je hier niet de Explorer sleutel ziet staan onder Windows, maak deze dan eerst door bovenin naar Bewerken te gaan en hier te kiezen voor Nieuw, Sleutel. Geef deze sleutel dan de naam "Explorer". Ga vervolgens nogmaals bovenin naar Bewerken en klik op Nieuw en kies voor DWORD waarde. Geef deze waarde dan de naam "NoWindowMinimizingShortcuts".
Dubbelklik dan op deze vermelding en vul hier dan de waarde "0" in om Aero Shake uit te schakelen, vul een "1" in om de functie weer in te schakelen.
Aero Shake uitschakelen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 in Aero Peek vertraging wijzigen?

De nieuwe Aero Peek functie in Windows 7 geeft je de mogelijkheid via de knop rechtsonder op de taakbalk om even te spieken op het bureaublad. Standaard zit hier een vertragingstijd in voordat het bureaublad wordt getoond. Deze tijd kun je via het register aanpassen naar wens en juist sneller of langzamer instellen.

Ga hiervoor naar Start en klik op Alle programma's en kies voor Bureau-accessoires. Klik dan op Uitvoeren, typ Regedit en druk op enter om de register editor te openen. Navigeer dan naar de volgende locatie.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
Ga dan bovenin naar Bewerken en klik op Nieuw en kies voor DWORD. Geef deze nieuwe waarde de naam 'DesktopLivePreviewHoverTime' en dubbelklik hierop. Vul dan de tijd in, dit gaat in secoden en 3 seconden is in dit geval dan 3000. Selecteer links dan 'Decimaal' Aero Peek Tijd wijzigen
Herstart dan de computer en de tijd is aangepast.

Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 Aero Peek uitschakelen?

Met de Aero Peek functie in Windows 7 geeft je de mogelijkheid om snel te spieken wat er op het bureaublad staat maar wordt ook gebruikt als je gebruik maakt van Alt + Tab. De functie kan ook geheel uitgeschakeld worden en dit kan op twee manieren.

Menu Start

Als eerste kun je ervoor kiezen om Aero Peek alleen uit te schakelen voor het bureaublad. Dit houdt in dat het uitschakelen alleen geld voor de knop "Bureaublad weergeven" die standaard aan de rechterkant van de taakbalk staat. Zodra uitgeschakeld wordt de Aero Peek functie nog wel gebruikt op andere momenten zoals met Alt + Tab. Om Aero Peek alleen uit te schakelen voor de knop klik ergens op de taakbalk met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen. Verwijder dan onderaan op het tabblad "Taakbalk" het vinkje voor "Met Aero Peek een voorbeeld van het bureaublad weergeven". Aero Peek uitschakelen

Overal uitschakelen

Om Aero Peek voor alle momenten uit te schakelen zoals voor "Bureaublad weergeven" maar ook voor Alt + Tab en de taakbalk previews doe het volgende. Ga naar Start en klik met de rechtermuisknop op Computer en kies Eigenschappen. In het venster dat opent klik aan de rechterkant op "Geavanceerde systeeminstellingen". Er opent een volgend venster, klik hier op het tabblad Geavanceerd. Klik hier onder de kop Prestaties op "Instellingen". Aero Peek uitschakelen
In de lijst die je ziet verwijder het vinkje voor de regel "Aero Peek inschakelen" en druk onderaan op OK en Aero Peek is geheel uitgeschakeld.
Aero Peek uitschakelen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 Aero Peek gebruiken?

Naast andere functies als Aero Snap en Shake bestaat er ook de functie Aero Peek. Met Aero Peek kun je door met de muis rechts onderin naast de klok over de knop "Bureaublad weergeven" te bewegen even snel 'spieken' wat er op het bureaublad staat. Alle openstaande vensters worden dan transparant gemaakt en voorzien van een kader. Deze vensters zijn echter niet aan te klikken, items op het bureaublad zijn eveneens niet aanklikbaar omdat zodra je de muis weer van de knop afhaalt de transparantie vervalt.

Deze functie is ook op andere plekken te zien. Zo worden de vensters transparant gemaakt op het moment dat je gebruik maakt van Alt + Tab. Het geselecteerde programma zal dan naar voren komen en de overige vensters worden dan transparant gemaakt. Ditzelfde geld ook voor items op de taakbalk. Als je meerdere vensters hebt openstaan en je gaat met de muis op een Thumbnail van het programma of venster in de taakbalk staan zal het desbetreffende programma of venster naar voren worden gehaald en zodoende kun je even kort het programma 'bekijken' en weer terug schakelen naar het originele venster.
Brom: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 voorkomen dat thema's bureaubladiconen wijzigen?

In Windows 7 heb je de mogelijkheid om themepacks te maken zoals beschreven in de tip:Thema's opslaan, exporteren en delen. Hiermee sla je en exporteer je een bepaald ingesteld thema inclusief het bureaubladachtergrond, de geluiden maar ook de bijbehorende iconen. Hierdoor kan het dus gebeuren dat als je een nieuw thema gaat installeren je eigen iconen, zoals van de Prullenbak maar ook van Computer en het Configuratiescherm (mits ingeschakeld) worden vervangen.
Binnen Windows 7 is het echter zo in te stellen dat je wel nieuwe thema's kunt installeren maar dat hierbij de iconen niet worden vervangen en zodoende blijf je beschikken over de standaard of je eigen iconen.
Klik ergens op het bureaublad met de rechtermuisknop en kies dan voor "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen" In het venster dat opent klik aan de rechterkant op de optie "Bureaubladpictogrammen wijzigen". In het venster dat opent haal het vinkje weg voor de regel "Laat thema's bureaubladpictogrammen wijzigen".
Voorkom dat thema's bureaubladiconen wijzigen
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 spellen activeren in Windows 7 Professional?

In andere versies van Windows 7 zoals de Home versie zijn standaard spellen te vinden en is Ontspanning ingeschakeld. Echter in de Professional versie van Windows 7 zijn deze spellen zoals Mijnenveger en Patience wel aanwezig maar standaard uitgeschakeld. Om de spellen in te schakelen volg de onderstaande stappen.
Ga naar Start en klik hier op het Configuratiescherm. Klik dan op Programma's en klik vervolgens op "Programma's en onderdelen". Klik dan aan de rechterkant op de vermelding "Windows onderdelen in of uitschakelen". Er opent dan een nieuw venster met een overzicht van de diverse Windows onderdelen waaronder de spellen.
Zoek in de lijst dan "Ontspanning". Dit is de map met alle standaard spellen, plaats een vinkje voor de map en klik onderin op OK. De spellen worden dan ingeschakeld en zijn te vinden onder het Menu Start.
Spellen activeren Windows 7 Professional
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 eigen virtuele installaties maken (Virtual PC)?

Icoon Windows Virtual PCWindows Virtual PC is een aanvulling op Windows 7. Meer over Virtual PC en Windows XP Mode zelf in de tip: Virtual PC en Windows XP Mode. Naast deze standaard Windows XP installatie kun je ook zelf net als met Virtual PC 2007 gewone virtuele installaties aanmaken. Zodoende kun je nieuwe installaties maken van bijvoorbeeld Windows 7 om mee te testen of van Windows Vista. Ook hierbij geld dat geinstalleerde programma's in de virtuele installatie ook beschikbaar komen onder Windows 7, mits de integratie functies zijn ingeschakeld.
Om een eigen installatie te maken navigeer dan naar de map met de virtuele machines. Deze vindt je door naar Start te gaan en te klikken op je gebruikersnaam. In het venster dat opent staat dan een map met "Virtuele machines", klik hierop. Je komt dan in de map met een overzicht van alle virtuele installaties. Klik dan bovenin in de werkbalk op de knop "Virtuele Machine maken" waarna de wizard opent.
Eigen virtuele installaties
In het eerste venster wordt dan een naam voor de installatie gevraagd met daaronder de locatie waar de installatie wordt opgeslagen. Klik dan op volgende. Vervolgens vul je het werkgeheugen in. Daaronder de optie die standaard aangevinkt staat om de netwerkconnecties van de 'echte' computer te gebruiken. Zodoende heb je met de virtuele installatie ook gewoon toegang tot internet.
Eigen virtuele installaties
In het scherm wat vervolgens volgt wordt een virtuele harde schijf gecreeerd met als eerste de naam en daaronder de locatie. Standaard staat de optie dynamisch uitbreidbare virtuele harde schijf aangevinkt. Dit houdt in dat de harde schijf qua ruimte wordt uitgebreid naargelang dit nodig is.
Echter is het verstandiger om een schijf te maken die al een vaste grootte heeft. Dit doe je door op de optie eronder te klikken 'Creer een virtuele schijf met geavanceerde opties'. Klik dan op volgende en kies voor "Vaste grootte". In het scherm dat volgt geef je een naam voor de schijf met daaronder een locatie, beide al standaard ingevuld.
Eigen virtuele installaties
Druk op volgende en geef de grootte voor de harde schijf aan, voor Windows Vista en Windows 7 is bijvoorbeeld minimaal 16 GB vereist. De virtuele machine wordt dan aangemaakt. Klik dan met de rechtermuisknop op de net aangemaakte virtuele machine en klik op Instellingen.
In het venster dat opent ga naar DVD station. Selecteer hier dan een ISO bestand als je hierover beschikt of maak de keuze voor "Een fysiek station openen" om gebruik te maken van je eigen DVD speler. Eventueel kun je hier nog andere instellingen wijzigen, klik anders onderaan op OK.
Plaats dan een installatie CD of DVD en start met de installatie van het besturingsysteem zoals je dit anders ook zou doen met een gewone computer. Zodra je met de muis klikt in de virtuele installatie wordt de muis hierin opgenomen en kom je met de muis niet direct weer terug in Windows 7. Het loskoppelen van de muis uit de virtuele machine door je met de sneltoets combinatie 'Ctrl + Alt + Pijl links'.
Zodra je eenmaal de installatie hebt afgerond is het nog benodigd dat je aanvullende tools installeert. Dit doe je door bovenin in het menu van de virtuele installatie te gaan naar 'Extra' en te kiezen voor 'Integratieonderdelen installeren'. Zodra je hierop hebt geklikt komt in de virtuele machine de installatie gestart. Doorloop deze geheel en herstart uiteindelijk de virtuele machine. Het installeren hiervan zorgt er onder andere voor dat je met de muis vrij kunt bewegen tussen Windows 7 en de virtuele installatie. Verder kun je voor virtuele Windows 7 installaties hierdoor het Aero thema inschakelen mits je eigen computer dit ook ondersteunt.
Eigen virtuele installaties
Opties van de virtuele machine zijn aan te passen door bovenin naar Extra te gaan en te klikken op Instellingen. De meeste opties kunnen echter alleen gewijzigd worden als de virtuele machine uitstaat. Ook kun je de instellingen bereiken door naar de map met de virtuele machines te gaan, hier vervolgens te klikken op een machine met de rechtermuisknop en te kiezen voor Instellingen.
In deze instellingen kun je tevens je eigen harde schijf / schijven koppelen aan je virtuele machine. Dit doe je bij de instellingen naar Integratiefuncties te gaan. Aan de rechterkant selecteer je dan de partitie(s) die je beschikbaar wilt maken in de virtuele installatie.
Eigen virtuele installaties
Een andere instelling is het instellen wat er moet gebeuren bij het afsluiten van een installatie. Dit stel je in onder "Sluiten". Hier kun je ervoor kiezen om de virtuele machine geheel af te sluiten zodra je op afsluiten klikt of juist de installatie in de sluimerstand te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om altijd te laten vragen wat er moet gebeuren.
Eigen virtuele installaties
Bron: WebSonic

Hoe kan ik in Windows 7 Virtual PC en Windows XP Mode configureren?

Icoon Windows Virtual PCWindows 7 heeft gratis de beschikking over Windows Virtual PC en Windows XP Mode. Deze nieuwe functie is gebaseerd op Virtual PC en is alleen wordt geheel gratis aangeboden door Microsoft als aanvullende download aan gebruikers van de Professional, Ultimate en Enterprise versie van Windows 7.
Virtual PC is een gratis programma van Microsoft waarmee je eenvoudig Windows versies kunt simuleren binnen een bestaande Windows installatie. Zo kun je bijvoorbeeld Windows 98 op Windows XP draaien. Op dit moment is Virtual PC 2007 gratis beschikbaar voor Vista en XP. Windows Virtual PC in combinatie met Windows XP Mode voor Windows 7 gaat een stap verder dan voorgaande Virtual PC versies en hiermee heb je de mogelijkheid om oudere software rechtstreeks vanuit Windows 7 te starten en te draaien waardoor het lijkt alsof het programma gewoon in Windows 7 is geinstalleerd.
Taakbalk items ordenen en vastpinnen
GeĆÆnstalleerde programma's zijn in dat geval direct beschikbaar vanuit het Menu Start in Windows 7 en hoeven dus niet meer gestart te worden vanuit de virtuele XP versie zoals dat nu bijvoorbeeld het geval is bij Virtual PC 2007 waarin programma's alleen draaien op de XP desktop. Je hebt in dit geval de beschikking over een volledige Windows XP installatie met Service Pack 3. Windows XP is voorzien van Internet Explorer 6, Windows Media Player 9 en Outlook Express 6. Deze drie programma's zijn overigens niet te gebruiken in Windows 7 maar alleen in de virtuele installatie. Dit geld ook op het moment dat je Internet Explorer 6 update naar Internet Explorer 7.
Het downloaden kan via onderstaande link naar de website van Microsoft, hier download je dan twee bestanden, Windows Virtual PC (5 MB) en Virtual Windows XP zelf (450 MB). Het installeren gaat vrij eenvoudig en begint met Windows Virtual PC en daarna XP Mode. Tijdens de installatie krijg je een korte tutorial over het gebruik van Windows XP Mode.
Let wel op, bij het gebruik van Windows XP Mode wordt er minimaal 2 GB werkgeheugen geadviseerd en 15 GB extra vrije ruimte op je harde schijf. Windows XP Mode vereist tevens een Intel of AMD processor die hardwarematige virtualisatie ondersteunt. Het kan hierbij zijn dat dit apart geactiveerd moet worden in het BIOS. Download: Windows Virtual PC en XP Mode
Als je beide dan gedownload en geinstalleerd hebt start dan Windows Virtual PC. De eerste keer starten zal iets meer tijd in beslag nemen dan een tweede keer. Nadat Virtual PC is opgestart kun je programma's gaan installeren of eventueel aan de slag met Windows XP zelf. Zo kan het hier ook handig zijn voor webdesigners om met behulp van Virtual PC websites te kunnen testen in bijvoorbeeld Internet Explorer 6.
Door in Windows XP naar Deze Computer te gaan krijg je een overzicht van aanwezige schijven te zien. Deze worden aangemerkt als netwerkschijven maar zijn in feite de partities die aanwezig zijn op de (host) computer zelf. Zodoende kun je snel bestanden heen en weer verplaatsen tussen Windows 7 en de virtuele Windows XP installatie. Een CD / DVD speler wordt automatisch herkent, zodra je een installatie cd / dvd in je computer doet zal deze ook automatisch opstarten in Windows XP, mits deze actief is uiteraard.
Programma's moeten eerst worden geĆÆnstalleerd in de virtuele omgeving voordat je ze kunt gebruiken in Windows 7 zelf. Na installatie komen de geĆÆnstalleerde programma's automatisch beschikbaar in Windows 7 onder het Menu Start, Alle Programma's, Windows Virtual PC, Virtual Windows XP Applications. Zodra je een programma start vanuit Windows 7 zal de desktop van Windows XP eerst sluiten om zodoende de virtuele applicatie te kunnen openen.
In Virtual Windows XP heb je bovenin een optie USB die eventuele aangesloten apparaten toont zoals webcams en USB sticks. Ernaast een optie CTRL + Alt + Delete. Via het menu item Action kun je kiezen voor Slaapstand, Herstarten en Volledig scherm.
Taakbalk items ordenen en vastpinnen
Meer over hoe je eigen virtuele machines aanmaakt in de tip:
Virtual PC: Eigen virtuele installaties.

Installatie en instellingen

Klik voor een vergroting

Installatie Firefox 1.0.1 en Word 2003

Klik voor een vergroting

Installatie Windows Vista

Klik voor een vergroting


Bron: WebSonic