woensdag 14 juli 2010

Hoe kan ik in Windows 7 Aero Snap gebruiken of uitschakelen?

In een eerdere tip (Aero Snap) lieten we zien hoe u vensters met elkaar kan vergelijken door ze naar de rand van het scherm te slepen. Een handige functie, maar niet iedereen zal dit kunnen waarderen. Deze functie kan ook worden uitgezet:
Kies Starten >> Configuratiescherm >> Toegankelijkheid >> Wijzigen hoe de muis werkt.
Zet de optie Voorkomen dat vensters automatisch worden gerangschikt wanneer ze aan de rand van het scherm worden geplaatst aan.
Kies OK om de wijziging te bevestigen en het venster te sluiten.
Bron:
Breekpunt
Geplaatst door Frank van Exter op 16:00 0 reacties
Labels: Aero Snap, Vensters

zaterdag 5 juni 2010


Hoe kan ik in Windows 7 Aero Snap gebruiken of uitschakelen?
Er bestaan diverse kleine 'Aero' functies waaronder Aero Snap. Aero Snap werkt als volgt. Als een venster naar de bovenkant van het scherm wordt versleept met de muis zie je de muis oplichten, op het moment dat je de linkermuisknop dan loslaat wordt het venster automatisch gemaximaliseerd tot volledig scherm. Wordt een venster op deze manier naar de linkerkant van het scherm gesleept zal deze vergroot worden tot de helft van het scherm zodat er nog een ander venster naast kan. Zodoende kun je dan een ander venster slepen naar rechts om deze er precies naast te plaatsen. Voordat een vergroting plaatsvindt zie je eerst een kader als een soort preview.

Aero Snap uitschakelen



In een andere tip lees je meer over Aero Snap zelf waarmee vensters automatisch vergroot kunnen worden. Hieronder de manier om deze functie geheel uit te schakelen, dit gaat als volgt. Ga naar Start en klik op het Configuratischerm. Klik hier dan op de kop "Toegankelijkheid" en klik vervolgens op "Toegankelijkheidscentrum". Scroll dan naar beneden en klik hier op de optie 'Het concentreren op taken eenvoudiger maken'.
Aero Snap uitschakelen
Ga dan naar beneden naar de kop "Het beheren van vensters vereenvoudigen" en schakel hier het vinkje uit voor "Voorkomen dat vensters automatisch worden gerangschikt wanneer ze aan de rand van het scherm worden geplaatst" en druk onderaan op OK. Vanaf nu is de gehele Aero Snap functie uitgeschakeld.
Aero Snap uitschakelen
Bron: WebSonic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten