maandag 16 augustus 2010

Los bekende Windows 7- en Vista-problemen op!

FixWin 1.2

Bron: Computer!Totaal
Evi Maquoi16 aug. 2010 13:41
FixWin 1.2
Verdwijnt uw prullenbak soms zomaar van het bureaublad? Kunt u het rechtermuisknopmenu in Internet Explorer plots niet meer gebruiken? Of slaat Windows Media Center af en toe tilt? Balen! De makers van FixWin beweren met hun programma een vijftigtal bekende Windows 7 en Vista-problemen te kunnen oplossen.
Het is altijd raadzaam om eerst een herstelpunt aan te maken voordat u zulke software draait. Kwestie van geen belangrijke bestanden te verliezen. Dit kan handmatig via Configuratiescherm /Systeem en beveiliging / Systeem / Systeembeveiliging / Maken. U kunt ook de Create System Restore Point-knop van FixWin gebruiken.








Maak eerst een herstelpunt aan voordat u Windows-fouten gaat repareren.
FixWin bundelt oplossingen voor problemen in vijf categorieën: Windows Explorer, Internet & Connectivity, Windows Media, System Tools en Additional Fixes. Wanneer u door de verschillende categorieën bladert, krijgt u lijstjes met vaakvoorkomende fouten te zien, zoals: Aero Shake is not working, Internet Explorer icon is missing on desktop enRestore the Windows Sidebar Gadgets. Eén druk op de Fix-knop ernaast verhelpt het probleem. Let wel, het is niet zo dat FixWin op zoek gaat naar fouten die op uw computer staan. Het programma biedt uitsluitend standaardoplossingen aan voor vaakvoorkomende problemen. Tijdens onze test werkte het programma vlekkeloos.








FixWin bundelt de oplossingen in overzichtelijke categorieën.









FixWin 1.2
Freeware
Taal Engels
Download 175 KB
OS Windows Vista/7
Systeemeisen Onbekend
Maker Ramesh Kumar
Oordeel 8/10
Pluspunten
Behoorlijke lijst oplossingen voor bugs
Eenvoudig in gebruik
Overzichtelijk
Minpunten
Geen Nederlandstalige versie

Veiligheid
Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Grote bestanden back-uppen

Bron: Computer!Totaal

Edmond Varwijk16 aug. 2010 09:26
Grote bestanden back-uppen
Op een pc verzamelen zich ongemerkt vaak vele gigabytes of zelfs terabytes aan data. In de vorm van vele kleine bestanden, zoals foto's en documenten, maar vaak ook heel veel echt grote bestanden zoals e-mailarchieven, iso's, virtuele machines en films. Het kopiëren of back-uppen van al deze bestanden kost erg veel tijd. Hoe kunt u het toch doen en wat is de beste manier?
Dit artikel bestaat uit drie pagina’s:
Pagina 1: Wat is een back-up?; Houdbaarheid van data; Back-upomvang beperken; iSCSI als snel alternatief; Pagina 2: Benodigdheden voor iSCSI; iSCSI configureren; iSCSI configureren op de pc; iSCSI-disk gebruiksklaar maken; Pagina 3: Netwerksnelheid verhogen; Rsync activeren; Een NAS back-uppen via Rsync.
Wat is een back-up?
Een back-up is in essentie een kopie van gegevens. Het dubbelen van de gegevens verkleint het risico dat ze verloren gaan. Een back-up heeft namelijk alles te maken met risicomanagement: het identificeren en daarna beperken van een risico, in dit geval het risico op gegevensverlies. Is het back-uppen van grote bestanden anders dan van kleine bestanden? Feitelijk niet, maar wanneer de bestanden erg groot zijn, zoals gedownloade films of een e-mailarchief, dan kost het back-uppen steeds meer tijd en opslagruimte. Bepaalde back-upmedia zoals dvd’s zullen dan al snel afvallen. Spreiding over meerdere losse media vergroot immers de kans dat een back-upset wanneer deze ooit nodig is corrupt of onvolledig is. Het beste medium voor back-up van grote bestanden is daarmee een harde schijf centraal in het netwerk: de NAS.
Houdbaarheid van data
Een belangrijk onderdeel van het back-uppen van grote bestanden bestaat uit de selectie van de data en de tijd dat deze bewaard moeten blijven. Een mailarchief met al uw mail lijkt handig, maar dit wordt al snel gigabytes groot en daarmee een enorme slokop van back-upruimte en verbruiker van back-uptijd. Als u het archief splitst per jaar en alleen de mail van de afgelopen 12 maanden op de pc laat staan en back-upt, vermindert u zowel de ruimte die het archief in beslag neemt als de tijd die het kost het te back-uppen. De oudere jaren hoeft u bovendien niet weg te gooien, maar kunt u als losse PST-bestanden op bijvoorbeeld dvd branden.
Een tweede aspect is de bron. Gaat het om echt unieke data zoals uw eigen gedigitaliseerde vakantiefilms, dan is het zaak om deze bestanden extra goed te beschermen tegen verlies. Zijn het films die u hebt gedownload of ISO’s van installatieschijven van computerprogramma’s die u echter ook nog altijd als dvd in de kast hebt staan, dan kan een groter risico op verlies worden geaccepteerd. Kijk ook op deze manier kritisch naar de gegevens die u wilt back-uppen, zeker wanneer het om grote hoeveelheden gaat.





ISO’s van installatieprogramma’s zijn erg handig om centraal op te slaan, maar hoeft u niet zo vaak te back-uppen als uw eigen documenten.
NAS is snel populair geworden
NAS staat voor Network Attached Storage. De meest bekende vorm is een harde schijf in een behuizing met een netwerkaansluiting. De laatste jaren zijn NAS-apparaten snel populair geworden omdat ze steeds meer opslagruimte bieden, meer dan één harde schijf kunnen bevatten en de totale opslag ruimte centraal in het netwerk beschikbaar stellen.




Veel netwerkschijven bieden plek aan meerdere schijven en de mogelijkheid via RAID de data te beveiligen tegen hardwarefouten.
Netwerk is geen back-up
Het is een misverstand dat de gegevens op een NAS automatisch veilig zijn. Dat is maar ten dele waar. Alleen wanneer de NAS is voorzien van meerdere schijven en op de juiste manier is geconfigureerd (lees: de goede RAID-modus is ingesteld), verlaagt dit de kans op dataverlies. Maar dan wel alleen voor verlies door een hardwarefout. En dat is niet de belangrijkste oorzaak van dataverlies. In de meeste gevallen zijn dat namelijk de gebruikers…




Gegevens alleen op een NAS zijn nog altijd zeer kwetsbaar, ongeacht de kwaliteit van de NAS, het aantal schijven en de RAID-configuratie.
Back-upomvang beperken
Een back-upprogramma wordt getriggerd door verandering in de data. Zijn bestanden wel groot maar blijven ze onveranderd, dan zullen ze maar eenmaal geback-upt worden. Verandert een groot bestand elke dag, dan zal het echter in elke back-up meegenomen worden. Niet altijd is het mogelijk hierop te sturen, maar door bijvoorbeeld het automatisch archiveren van e-mail te beperken tot eens per maand in plaats van elke dag, zal dat bestand veel minder vaak geback-upt worden. Dit komt de snelheid en het ruimtegebruik van de back-up ten goede.
Beperk het veranderen van het e-mailarchief door minder vaak te archiveren.
iSCSI als snel alternatief
Niet alleen een snel netwerk komt een centrale back-up ten goede, ook het gebruik van snelle protocollen kan hierbij een grote rol spelen. Windows gebruikt standaard het SMB-protocol voor het opslaan van bestanden via het netwerk. SMB wordt echter exclusief door Microsoft gebruikt, waardoor leveranciers van NAS-apparaten moeten uitwijken naar de SMB-imitatie Samba. Dit komt de snelheid niet ten goede. Verder kent het SMB-protocol relatief veel ‘overhead’. Met andere woorden: een relatief groot deel van de bandbreedte op het netwerk wordt gebruikt om informatie over het verzenden en ontvangen van de gegevens uit te wisselen. Een alternatief voor SMB is iSCSI. Dit protocol heeft minder overhead en is een onafhankelijke standaard, die zowel door Windows als diverse NAS-apparaten volledig wordt ondersteund en daardoor sneller is.


Pagina: 1 | 2 | 3 volgende »

Make Windows 7 Update Find Updates for More Than Just the OS

Source: How-To Geek


Are you new to Windows 7 and the way it runs Windows Update?  By default it won’t check for updates for other Microsoft programs installed, here’s how to make Windows Update find updates for Office and other MS apps.


Activate Microsoft Update
First, open Windows Update to see what updates you’re receiving.  You can easily find it by entering Windows Update in the Start menu search.
sshot-2010-07-27-[2][3]
Look underneath the Windows Update box to see what you’re getting updates for.  By default, Windows 7 will only check for updates to Windows and drivers, not other Microsoft products such as Office.  To add this, click the Find out more link on the bottom.
sshot-2010-07-27-[1]
This will open the Windows Update page in your default browser.  Check the I agree box, and then click Install.
sshot-2010-07-27-[3]
Accept the UAC prompt, and then after a moment the page will update and show that Microsoft Update is now installed.
sshot-2010-07-27-[5]
Windows Update should automatically launch and check for updates, this time for Windowsand other Microsoft products.
sshot-2010-07-27-[4][3]
You’ll likely notice some updates for Microsoft programs you already have installed, as well as some optional free programs from Microsoft such as Silverlight and Live Essentials.
sshot-1[3]
Turn Off Microsoft Update
If you’d rather only check for Windows updates and not check for updates to other Microsoft programs, here’s how you can switch back to the default settings.  Open Windows Updates as before, and click the Change settings link on the left hand side.
image
Scroll down to the Microsoft Update section, and uncheck the Give me updates for Microsoft products box.
image
Click Ok to confirm that you wish to turn off Microsoft Update.
image
Now you’ll only receive updates for Windows, but not for other Microsoft products you have installed.
Conclusion
Most Windows users have many other programs from Microsoft installed on their computers, so you’ll likely want to stay up to date with the latest updates.  You’ll also be able to select optional extra free programs from Microsoft if you want, but you’ll never have new apps installed that you don’t want.  Now we only wish that all other programs could automatically update with Windows update, too! If you’re new to Microsoft Security Essentials check out our article on how to make sure MSE is always updated.