vrijdag 16 juli 2010

Hoe kan ik in Windows 7 onderdelen van de gebruikersomgeving vergrendelen of uitschakelen?

Bron: Computer!Totaal
Dennis Gandasoebrata28 jun. 2010 11:12
Taakbalk opties aanpassen
U kunt verschillende onderdelen van de gebruikersomgeving vergrendelen of zelfs uitschakelen, als u niet wilt dat ze worden aangepast. Wilt u niet dat de positie en grootte van de Windows-taakbalk worden aangepast?
In het Windows-register (Start, Uitvoeren en typ Regedit) gaat u naar de sleutelHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced en hier kiest u Bewerken, Nieuw, DWORD-waarde. Deze noemt u TaskbarSizeMove. Dubbelklik erop en typ een 0 in het vak Waardegegevens, waarna u op OK klikt. U kunt ook het rechtsklikken op de Windows-taakbalk uitschakelen, zodat u voorkomt dat het contextmenu met aanvullende opties verschijnt. Dit doet u in de registersleutelHKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer. Kies Bewerken, Nieuw, DWORD-waarde en noem deze NoTrayContextMenu. Dubbelklik erop, typ een 1 in het vak Waardegegevens en klik op OK. Ook kunt u het menu Start ‘bevriezen’, zodat medegebruikers er geen veranderingen in aan kunnen brengen. Blader naar de sleutelHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Exploreren kies NoChangeStartMenu. Klik erop met rechts en kies Wijzigen. In het vakWaardegegevens typt u een 1, waarna u op OK klikt. Alle aanpassingen doorgevoerd? Klik Bestand, Afsluiten om het register te verlaten. Start Windows nu opnieuw op.

Het menu van de rechtermuisknop kan achter slot en grendel worden gezet.
Zoek functie vergrendelen
Er kunnen nog meer onderdelen worden vergrendeld, zoals de functie Zoeken in de werkbalk van Windows. Blader naar de sleutelHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ Explorer. Kies Bewerken, Nieuw, DWORD-waarde en noem dezeNoShellSearchButton. Dubbelklik erop en geef een 1 op bij Waardegegevens. We gaan nog even verder, want ook de submappen rechts bovenin het menu Start kunt u verbergen, en wel via dezelfde sleutelHKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
Explorer. Kies Bewerken, Nieuw, DWORD-waarde en noem dezeNoStartMenuSubFolders. Dubbelklik erop en geef een 1 op in het vakWaardegegevens. Klik op OK en kies Bestand, Afsluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten