dinsdag 13 juli 2010

Hoe kan ik in Windows 7 in de kalender, de eerste dag van de week wijzigen?

Windows 7 beschikt net als Windows Vista en voorgangers over een kalender. In deze kalender wordt er altijd gekozen voor de maandag als eerste dag van de week, echter het kan ook best zijn dat je juist de zondag beschouwt als eerste dag van de week. In Nederland wordt de maandag over het algemeen aangehouden als eerste dag maar er zijn ook andere landen waar juist de zondag als eerste dag van de week wordt beschouwd. De dag die als eerste dag van de week is ingesteld zie je vooraan in de kalender zoals hieronder in de screenshot. Het wijzigen hiervan gaat als volgt.

Kalender, eerste dag van de week wijzigen
Klik op de datum rechtsonder op de taakbalk en klik dan op Instellingen voor datum en tijd wijzigen. Er opent dan een klein venster met opties. Klik hier dan direct op de knop 'Datum en tijd wijzigen'. In het venster klik onderaan op 'Kalenderinstellingen wijzigen'.
Kalender, eerste dag van de week wijzigen
Je komt dan in het onderdeel 'Land en taal' terecht met direct het tabblad 'Datum' geopend. In dit scherm kun je dan onderaan de eerste dag van de week instellen. Klik dan onderaan op OK en zodra je nu op de tijd op de taakbalk klikt zal de ingestelde dag vooraan staan.
Kalender, eerste dag van de week wijzigen
Bron: WebSonic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten